Relansarea afacerilor romanesti inovative prin Programul “HORIZON 2020”

H2020

Oportunitati de relansare a afacerilor romanesti inovative in context macro-regional prin accesarea Programului UE “HORIZON 2020”

~ formare practica in cadrul Forumului Inovarii “Dunare-Marea Neagra” ~

Desi inventatorii si inovatorii romani din cele mai diverse domenii ocupa sistematic primele locuri in clasamentul pe natiuni al Salonului Anual de la Geneva, din punct de vedere al integrarii inovarii in circuite profitabile si eficiente, Romania ca Stat Membru UE a regresat an de an, ajungand in prezent pe ultimul loc.

Din acest unghi de vedere, Forumul Inovarii Social-Economice “Dunare-Marea Neagra”  (Bucuresti, 22-23 mai 2014), eveniment international in calendarul Comisiei Europene-DG MARE, ajuns la a 4-a editie, include in acest an, in cea de a doua zi a lucrarilor, o Sesiune Practica Speciala pentru manageri, consultanti, cercetatori si antreprenori.

Obiectivul central este sa explice si sa stimuleze pe participanti sa conecteze mult mai strans si mai dinamic afacerile si proiectele lor de investitii in mod inovativ, utilizand in mod intelegent mixul de fiantari europene din programele HORIZON 2020 cu alte linii de finantare adecvate, mai ales prin proiecte si initiative multi-nationale, bazate pe clustere multi-disciplinare si noua abordare vizand “valoarea macro-regionala adaugata”, conform Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii.

Trainingul va fi preponderent practic in sensul ca – plecand de la prioritati dunarene de relansare economica – expertii europeni invitati vor ghida pe cei prezenti in atragerea partenerilor internationali, auto-evaluarea nevoilor si capacitatilor, incadrarea si prioritizarea proiectului etc printr-un exercitiu-cadru de simulare in echipa. Consecutiv, va avea loc o sectiune de tip Project Market Place unde participantii din tara si din strainatate vor putea sa negocieze participarea la consortii pe idei determinate sau sa exploreze alte oportunitati viabile de cooperare.

Printre alti invitati la aceasta sectiune a evenimentului, care se bucura si de sprijinul Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii – FNIGIMM si al Fondului de Garantare a Creditului Rural – FGCR, vor lua parte si Project Managerul Platformei Urbane a Regiunii Dunarii – Viena, Dl Jörg Mirtl si Coordonatorii Ariei Prioritare SUERD pentru Securitate.

Parteneri Media Asociati: Agenţia Naţională de Presa AGERPRES, Naşul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicaţii Mobile, Opinia Naţională, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie şi Administraţie Locală, Euroconsultanţă-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, “EU-RO Clearing Funds”.

Pentru cei interesati, mentionam ca pana in data de 5 mai 2014 pot beneficia de o reducere la contributia baneasca de participare. Pentru detalii suplimentare si inscrieri poate fi accesat siteul: www.houseofeurope.ro/Danube-BlackSea-Innovation sau contactat Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info@houseofeurope.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *