”Expert European în Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart City”

INVITAȚIE – ANUNȚ DE PRESĂ

Cunoașteți că, în special în contextul combaterii pandemiei, profesiile inter-disciplinare au devenit tot mai căutate și mai vine cotate pe plan european și internațional?

În ultimii doi ani, merită să recunoaștem că s-au schimbat cu o viteză mult mai accelerată foarte multe obișnuințe, percepții și perspective cu privire la dezvoltarea urbană, mai ales a marilor orașe. Era de imaginat că o criză globală de asemenea proporții, ar fi fost imposibil să nu modifice și chiar zdruncine din temelii coordonatele și pilonii de bază pe care s-a fondat și s-a acumulat cunoașterea și acțiunea noastră de schimbare a modului de locuire și a relației dintre noi ca și cetățeni și tipul predilect de locuire în care evoluăm.

Noua serie de cursuri online și certificare ca ”Expert European în Dezvoltare și Inovare Urbană – Smart City” este gândită ca un compendiu cu studii de caz și exemple de bune practici, inclusiv referitoare la finanțările posibil de obținut, care se referă în primul rând la o mai bună înțelegere a beneficiilor și provocărilor pe care le ridică locuirea în așa-numitele ”smart cities”.

Sub autoritatea teoretică și practică a Președintelui ISOCARP, Dr. Urb. Petro ELISEI, ne concentrăm pe modul în care putem contribui la înțelegerea și îmbunătățirea sistemului de planificare, implementare și evaluare a proiectelor cu finanțare europeană, care să conducă la transformarea cât mai multor zone urbane în ”smart resilient cities”. Tocmai de aceea, am avut în vedere o întredeschidere a cât mai multor ferestre de perspectivă și de oportunitate pentru a mobiliza cunoașterea acumulată și a genera, împreună, cât mai curând, acea plus-valoare care să schimbe cât mai în bine fața văzută și nevăzută a marilor orașe.

Cursurile se desfășoară online, în perioada lunilor noiembrie 2021 – ianuarie 2022, prin intermediul unei platforme educaționale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil, în funcție programul individual al fiecărui cursant. Cursul se adresează în special următoarelor categorii: arhitecți șefi/funcționari în departamentele de specialitate ale orașelor, municipiilor și județelor; urbaniști; consultanți; planificatori; geodezi; specialiști îmbunătățiri funciare / ingineria mediului; cercetători; masteranzi; doctoranzi. Certificarea se obține în urma unei evaluări finale care constă într-un test scris de evaluare la distanță, furnizat de organizatori.

Înscrierile se fac in baza Formularului de Înscriere de pe pagina www.ciosuerd.houseofeurope.ro, conform principiului „Primul venit-primul servit”, până cel târziu în data de25 noiembrie 2021. Detalii suplimentare pot fi solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: ciosuerd@gmail.com ori telefonic la tel.0726.375.855.

Partener Media Asociat: Agenția Națională de Presă AGERPRES. Parteneri Media: Prwave.ro, Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Opinia Națională, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, Tomisul Cultural, ”Danubius in-folio”, 24PHarte.ro, ”Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,

Secretariatul Tehnic CIO-SUERD ”Jean Bart”

avatar

About

Secretary

View all posts by