Asociatia "Comunitatile Locale Riverane Dunarii"

Asociatia CLDR

CLDR Romania

"Imi face o deosebita placere sa cocooperez in continuare cu prestigiosul think-tank "EUROLINK-Casa Europei" si salut lansarea initiativei privind platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR-Romania)."

Ambasador Viorel ARDELEANU - Primul Coordonator National pentru Strategia UE a Regiunii Dunarii (MAE)

Recent a fost fondata, la sediul Senatului Romaniei, Asociatia "Comunitatile Locale Riverane Dunarii" - CLDR Romania, cu personalitate juridica, prin sprijinul Academiei Romane, care gazduieste Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart" (CIO-SUERD). Deja de la infiintare, Asociatia CLDR se bucura de sprijinul personal al Coordonatorului Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene, Dl Peter LANGER, Presedinte al Academiei Europene a Dunarii.

In actuala etapa de constituire, s-au alaturat deja 17 membri fondatori institutionali reprezentand pe de o parte comunitati locale/primarii, cat si, urmand recentele recomandari ale Comitetului Regiunilor al Uniunii Europene, si universitati, institute nationale de cercetare si dezvoltare si alte importante organizatii ale societatii civile. In curs de afiliere sunt si alte localitati din diverse zone ale tarii.

Componenta Consiliului Director

 • Presedinte: Primarul Orasului Harsova, Dl Tudor NADRAG
 • Presedinte Executiv: EUROLINK-Casa Europei, Prof. Sever AVRAM
 • Vicepresedinte: Universitatea Spiru Haret, Prof. Univ. Dr. Gheorghe DUDA
 • Vicepresedinte: Primarul Municipiului Fetesti - jud. Ialomita, Gheorghe CATRINOIU
 • Secretar General: Primarul Comunei Topalu - jud. Constanta, Gheorghe MURAT

7 BENEFICII ale membrilor Asociatiei CLDR:

1. identificati partenerii cei mai potriviti si obtineti consiliere pentru investitiile publice pe care le decideti in comun;
2. stabiliti schimburi de experienta si vizite in alte tari dunarene pentru a putea perfecta parteneriatele si a incepe demararea proiectelor;
3. va formati angajatii si colaboratorii pentru a putea lucra in noul sistem impus de UE prin parteneriate public-private si clustere;
4. organizati consultari reciproce pentru a pregati din timp racordarea la polii de crestere/dezvoltare dunareni si standardizarea politicilor de planificare urbana la nivel dunarean;
5. va intăriti brand-ul localitatii, dandu-i o "personalitate dunareana" si desfasurati in comun festivaluri, evenimente publice sau conferinte tematice sub egida SUERD;
6. obtineti informatii in timp real despre oportunitatile de finantare si reprezentare europeana prin prezentarea initiativelor si proiectelor Dvs. pe Platforma Urbana a Regiunii Dunarii, la care CLDR s-a afiliat si coordoneaza sectiunea Romania;
7. puteti publica sau prezenta opiniile si propunerile Dvs. prin emisiunile TV pe care CLDR le va coordona si promova la nivel national si european, in colaborare cu partenerii sai media.

Membrii institutionali fondatori ai Asociatiei CLDR:

 • Orasul Harsova
 • Municipiul Fetesti
 • Orasul Navodari
 • Comuna Ghindaresti
 • Comuna Topalu
 • Fundatia EUROLINK - Casa Europei
 • Fundatia Actiunea Ecologica Romana
 • Fundatia Romania de Maine
 • Fundatia Universitara "Benone Pusca"
 • Asociatia "Arhitecti fara Frontiere"
 • Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila "URBAN-INCERC"
 • Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural ANTREC
 • Asociatia Profesionala a Formarii in Administratia Publica Locala CINAQ
 • Asociatia PartNET - Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila
 • Asociatia Absolventilor Colegiului Europei - Romania
 • Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David Davidescu" al Academiei Romane
 • Institutul Geologic al Romaniei

Contact:asociatiacldr@gmail.com.

 • Danube

  Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - un proiect transformativ pentru secolul 21

 • Clubul Dunarii

  Reuniunea de lansare a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii (IBR, martie 2013)

 • Black Sea Forum

  Black Sea - Danube Social-Economic Innovation Forum (May 2013)

 • Sesiune

  Sesiune Practica de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD (Universitatea de Vest din Timisoara, martie 2013)

 • Reteaua Regionala

  Lansarea Retelei Regionale pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii (2011)

 • CZCT Harsova

  Centrul Zonal de Competitivitate si Training Harsova (2013)

CLDR - Platform of Local Communities along the Danube River

Harta Centrelor de Competitivitate si Training SUERD

Numarati-va ACUM printre primii experti implicati in proiecte SUERD

In urma aderarii Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii - CLDR Romania - la Platforma Urbana Regiunea Dunarii (fondata la Viena - decembrie 2013), precum si in scopul animarii sectiunii romanesti de pe viitoarea platforma electronica, am decis sa venim in sprijinul Dvs. prin transmiterea unui Formular in vederea reunirii expertizei la nivel national intr-o baza de date a stakeholderilor SUERD.

Formularul poate fi completat direct on-line sau accesand fisierul in format Word: "Expertiza SUERD".

Rezultatele acumulate vor fi furnizate ulterior atat catre Coordonatorul National SUERD, cat si catre partenerii externi ai Platformei CLDR in vederea sprijinirii concrete a consortiilor parteneriale si a proiectelor de investitii dunarene.

NEWS:

Formarea ca Expert in Proiecte si Afaceri Dunarene -
racordare la expertiza europeana pentru un nou viitor al Macro-regiunii Dunarii

Filiera de formare in studii si afaceri dunarene exista demult in aproape toate tarile aflate pe cursul fluviului, de la Viena la Budapesta si pana la Belgrad. Recent, sub egida European Danube Academy, aflata in Ulm, orasul care gazduieste si Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene (CODCR) a fost castigat un proiect pregatitor pentru a se genera un program integrat de Master in Studii Dunarene la scara tuturor celor 14 State Membre SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunarii). Obiectivul central consta in abilitarea absolventilor cu un nivel inalt de expertiza pentru a putea sa redacteaze cereri de finantare, precum si sa conduca proiecte UE si sa scrie rapoarte de inalt nivel calitativ.

Prin contactele si parteneriatele nationale si internationale deja create, Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), fondata in septembrie 2011, cu sprijinul Ministerului Educatiei si Cercetarii si in parteneriat cu Academia Romana, a demarat in toata tara o suita de sesiuni de informare si formare practica in numeroase centre universitare, precum si un program on-line de tip post-universitar, in special in intentia de a racorda expertiza interna in raport cu retelele si consortiile parteneriale pan-europene si a agrega proiecte majore cu participare multi-nationala.

In acest spirit, reluam, odata cu inceputul noului exercitiu financiar 2014-2020, seria de sesiuni special adresate celor ce doresc sa lucreze pe viitor in calitate de Experti Dunareni in multiple domenii inter-disciplinare aferente celor 11 arii prioritare SUERD si in special in proiectele la care participa comunitatile locale si universitatile romanesti, din domenii precum: turism si cultura; protectia mediului si combaterea riscurilor; navigabilitate-infrastructura; consolidare institutionala si cooperare dunareana; IT&C si societatea cunoasterii etc.

Pentru informatii suplimentare, cei interesati sunt rugati sa consulte pagina Catedrei Internationale Onorifice "Jean Bart".

Partener Media Asociat: Agerpres. Parteneri Media Permanenti: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, ZiarulAlb.ro, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Profilul dunarean al investitiilor sprijinit prin aderarea la
Platforma Urbana Regiunea Dunarii - Viena

~ unda verde pentru formarea de consortii si generarea de proiecte ~

Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania - CLDR, infiintata in septembrie 2013 la Palatul Parlamentului in prezenta a 100 de delegati si invitati – reprezentand practic comunitati locale si universitati de pe intreg teritoriul tarii - din Oradea pana la Calafat si din Moldova Noua pana la Sulina – a participat si a aderat cu ocazia forumului din 9-10 decembrie 2013 la Platforma Urbana Regiunea Dunarii, constituita la Viena de catre Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarene (CODCR) cu sprijinul Comisiei Europene si al Municipalitatii Viena, sub girul Coordonatorului pentru Cooperare SUERD, Dr. Kurt PUCHINGER. Aceasta importanta reprezentare nu este doar una simbolica, ci ea este menita sa conduca la participarea in diversele grupuri de lucru constituite - ARGE si sa efectueze in acest mod lobby-ul institutitional adecvat pentru impunerea pe agenda proiectelor si finantarilor imperativ necesare a nevoilor concertate in mod integrativ ale comunitatilor si universitatilor dunarene, finantari la care toate judetele din Romania sunt eligibile, mai ales daca rezolva probleme specifice de dezvoltare zonala care sa intensifice cooperarea cu zone omologe din alte state riverane Dunarii.

Secretariatul CLDR este decis sa animeze o consistenta dimensiune informativa si de consiliere practica in cadrul Platformei internet in curs de realizare sub denumirea de "Romanian Corner", unde initiativele, ideile si proiectele de dezvoltare sa poata prinde cat mai curand viata prin:

 1. identificarea de parteneri, implicarea in retele transnationale si formarea de consortii;
 2. ghidarea beneficiarilor potentiali pe intregul parcurs de la idee pana la finantare;
 3. sprijinirea evaluarii nevoilor, coagularii planurilor de actiune si elaborarii proiectelor multinationale complexe, conform exigentelor UE pentru perioada 2014-2020.

In urmatorii 7 ani, pana la 70 miliarde Euro ar putea schimba fatza regiunii dunarene si da o noua sansa Romaniei de relansare economica in cadrul mult innoit al macro-regiunii UE. Obtinerea acestor fonduri reprezinta unica gura de oxigen pentru economia sufocata in care, din pacate, Romania s-a complacut in ultimul sfert de secol. Dar la aceste oportunitati de finantare nu se poate ajunge decat prin atragerea unui mix de finantari din cel putin 3 surse diverse (nationale si internationale) - ceea ce presupune automat intrunirea celor 4 criterii pentru investitiile planificate:

 1. complementaritate cu cele din celelalte tari dunarene, in special din zona imediata;
 2. transferabilitate a solutiilor de succes si a bunelor practici de pus in practica;
 3. efect transversal al impactului de la vest la est sau din amonte in avalul bazinului dunarean;
 4. integrativitatea proiectarii si aplicarii prin armonizarea obiectivelor si solutiilor.

In acest scop, Secretariatul Tehnic al CLDR impreuna cu Consiliul Stiintific al Catedrei Internationale Onorifice "Jean BART" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) vin in intampinarea acestor cerinte, ajutandu-va sa va conectati mult mai profesionist si coerent obiectivele specifice cu acelea agreeate de coordonatorii axelor prioritare si ale decidentilor de la Comisia Europeana. In acest sens, aveti sansa sa va racordati din plin la Platforma Urbana Dunareana de la Viena, coordonata de prestigiosi parteneri in colaborare cu Landul si Muncipalitatea Viena prin Programul TINA si, ca si celelalte entitati si organzatii care au aderat sa beneficiati de instrumentele tehnice indispensabile prealabile acestei operatiuni prin structura mobila de lucru pe care am activat-o incepand cu luna ianuarie 2014.

Mentionam, ca ne bucuram de o stransa cooperare si beneficiem de sustinerea unor marcante personalitati si institutii precum Academia Romana, Institutul Bancar Roman, numeroase universitati publice si private din Romania, Austria, Turcia si Ungaria.

Membri Institutionali ai Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania – CLDR:
AGER Bihor, Calafat, Cernavoda, Chilia Veche, Universitatea din Craiova - Drobeta Turnu Severin, Universitatea Danubius din Galati, Giurgiu, Harsova, Universitatea Europei de Sud-Est "Lumina", Moldova Noua, Orsova, Universitatea Spiru Haret (Brasov, Bucuresti, Constanta), Sulina, SN SEAP Brasov, Universitatea Petru Maior din Tg. Mures, Uniunea Arhitectilor din Romania, Universitatea Valahia (Targoviste, Alexandria), Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii suplimentare privind accesul la parteneriate/finantari SUERD, precum si pentru activarea unui Centru Zonal de Competitivitate si Training SUERD in regiunea Dvs., va stam la dispozitie la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info@houseofeurope.ro

Din partea Secretariatului Platformei CLDR / CIO-SUERD
Prof. Sever AVRAM - Director Executiv

Reteaua Centrelor Zonale de Competitivitate si Training SUERD

Lansarea Centrului Zonal de Competitivitate si Training SUERD

Municipiul Drobeta Turnu Severin - 14 februarie 2014

In prezenta reprezentantilor oficiali ai Judetului Mehedinti si ai Municipiului Drobeta Turnu Severin, in data de 14 februarie 2014, va avea loc reuniunea de infiintare a Centrului Zonal de Competitivitate si Training SUERD, modalitate de racordare concreta a acestei zone la proiectele si actiunile majore pe care le promoveaza CLDR Romania - Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii, structura afiliata la constructia mai ampla - Platforma Urbana a Regiunii Dunarii de la Viena, ale carei baze au fost puse recent, cu sprijinul Coordonatorului pentru Cooperare SUERD si al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene.

Centrele Zonale de Competitivitate si Training SUERD sunt structuri autonome in cadrul Platformei CLDR si reprezinta “agentii de leadership intelectual” care formeaza o retea la nivel national. Aceste centre urmeaza sa fie de acum inainte recipientii fondurilor pentru implementarea SUERD in Romania si vor constitui in acelasi timp interfata operationala in raport cu organismele de gestiune de la Viena, Stuttgart si Bruxelles, mai ales, dar si cu coordonatorii celorlalte axe prioritare de interventie SUERD. Initiativa este rodul colaborarii dintre Catedra Internationala Onorifica “Jean Bart” in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si Academia Romana, prin Centrul de Biodiversitate, condus de Dl Academician Alexandru T. BOGDAN.

Printre invitatii si speakeri prezenti mentionam: Prof. Univ. Dr. Mirela MAZILU - Universitatea din Craiova, Centrul de Cercetare în Turism Inovativ - Drobeta Turnu Severin; Conf. Univ. Dr. Ing. Cristiana SÎRBU - Preşedinte Executiv, Fundaţia Grupul de Iniţiativă Ecologică şi Dezvoltare Durabilă (GIEDD); Arh. Cornel TALOŞ - Uniunea Arhitecţilor din România; Conf. Univ. Dr. Arh. Gheorghe IONAŞCU - Academia Oamenilor de Ştiinţă / Universitatea Spiru Haret; Dl. Jamil BENABDALLAH - Detente Consultants; Dr. Ing. Marcel A. BURDUCEA - Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale; Prof. Teclu CODREŞI - Preşedinte, Fundaţia Acţiunea Ecologică Română; Prof. Sever AVRAM - Coordonator General Catedra Internaţională Onorifică SUERD / Director Executiv al Platformei Comunităţilor Locale Riverane Dunării (CLDR); Sandu ZAMFIRESCU - Secretar General, EUROLINK-Casa Europei.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Lansarea Centrului Zonal de Competitivitate si Training SUERD

Municipiul Brasov - 30 noiembrie - 1 decembrie 2013

Cu sprijinul stiintific al Catedrei Internationale Onorifice "JEAN BART" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), precum si in cadrul campaniei de fondare a Centrelor Zonale de Competitivitate si Training SUERD, in perioada de 30 noiembrie - 1 decembrie 2013, in Municipiul Brasov a avut loc evenimentul de lansare al "Casei Verzi a Dunarii". Partenerii zonali care au contribuit la organizarea acestei reuniuni au fost Sindicatul National al Specialistilor Experti in Achizitii Publice, ca initiator si Comunitatea Armonia Brassovia, ca partener principal.

Centrele Zonale de Competitivitate si Training sunt structuri autonome in cadrul Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii - CLDR si reprezinta "agentii de leadership intelectual" care vor forma o retea la nivel national, apta sa capteze si sa gestioneze eficient resursele financiare si umane destinate relansarii economice a sub-regiunilor dunarene prin Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Acestea vor constitui, in acelasi timp, interfata operationala in raport cu organismele de gestiune de la Viena, Stuttgart si Bruxelles, mai ales, dar si cu coordonatorii celorlalte axe prioritare de interventie SUERD.

Din partea Catedrei Internationale Onorifice "JEAN BART" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) si a secretariatului Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania (CLDR) a participat o delegatie mai numeroasa, iar ca speakeri la workshop-ul desfasurat in cadrul festivalului de la Centrul Lux Divina amintim: Prof. Univ. Dr. Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane; Conf. Univ. Dr. Cristiana SIRBU si A.S. Printul Michel de Laufenburg, din partea Fundatiei GIEDD; Prof. Univ. Dr. Carmen COSTEA, din partea Universitatii Spiru Haret. Au prezentat mesaje oficiale reprezentantul Camerei Deputatilor, Dl Petre ROMAN, fost Prim-Ministru si Coordonatorul National SUERD, Dna Ministru Plenipotentiar Carmen PODGOREAN.

Centrul National de Competitivitate si Training SUERD - "Casa Verde a Dunarii" va avea rolul unui birou de informare si reprezentare la nivel local, functionand in cadrul Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania (CLDR).

Platforma CLDR va continua sa dezvolte coagularea Centrelor Zonale de Competitivitate si Training SUERD, destinate atat educarii specialistilor si liderilor grupurilor-tinta relevante, cat si transpunerii in practica a proiectelor.

Lansarea Centrului Zonal de Competitivitate si Training SUERD

Municipiul Calafat - 8 noiembrie 2013

In prezenta si cu participarea activa a Primarului Municipiului Calafat, Dl Mircea GUTA, precum si a Vice-Primarului Orasului Vidin (Bulgaria), Dna Borislava BORISOVA, in data de 8 noiembrie 2013, au fost puse bazele Centrului de Competitivitate si Training in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Aceasta reprezinta continuarea aplicarii unei strategii comune, convenita cu Coordonatorul pentru Consolidare Institutionala si Cooperare SUERD - Municipalitatea Viena, sub egida Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) si ghidajul stiintific al Catedrei Internationale Onorifice "JEAN BART" (CIO-SUERD). La discutiile practice de la Calafat au luat parte, in mod deosebit, reprezentati ai Academiei Romane, Universitatii din Craiova, Universitatii Spiru Haret si Academiei Oamenilor de Stiinta..

In urma unei analize situationale si de interese, in baza liniilor tematice directoare furnizate in prealabil, participantii au detasat fronturile principale de lucru prin care zona sa-si dobandeasca un brand turistic cat mai proeminent si sa poata atrage investitii semnificative din diverse zone, dar mai ales din programele UE destinate relansarii economice si sociale prin aplicarea SUERD. In mod special, cei prezenti au agreat incadrarea proiectelor mixte de pe cele doua maluri ale Dunarii in zona predilecta a turismului ecologic, arheologic si cultural, dar si in aceea a relansarii industriei artizanale si bio-agriculturii.

Din punct de vedere critic si auto-critic, au fost semnalate drept puncte slabe confuziile, paralelismele si suprapunerile de jurisdictie si legislative, care greveaza in mod evident revitalizarea zonei portuare in scop turistic, cat si capacitatea de atractivitate pentru proiectele in parteneriat public-privat. Cu toate acestea, printr-o mult mai eficienta transferare a bunelor practici din cadrul macro-regiunii Dunarii, cei prezenti la lucrari s-au aratat optimisti cu privire la posibilitatea incadrarii zonei in cel putin doua proiecte majore SUERD: revitalizarea oraselor-port de-a lungul malurilor romanesc si bulgar, printr-o abordare inovativa a potentialului portuar / naval neutilizat in mod inteligent pentru scopuri turistice; cooperarea in cadrul proiectului major de crestere a competitivitatii zonei prin inovare si promovarea antreprenoriatului in randul tinerilor, la care partenerii germani si austrieci isi pot aduce o contributie esentiala.

Nu in ultimul rand, in acest context, o semnificatie aparte ar putea-o avea includerea infiintarii unui Muzeul al Muzicii Folk in imediata proximitate, initiativa a arhitectului si muzicianului Sorin MINGHIAT, capabila sa inter-conecteze majoritatea localitatilor din zona unde au vazut lumina zilei personalitati marcante precum Marin SORESCU, Amza PELLEA, Tudor GHEORGHE, Adrian PAUNESCU, Arh. Duiliu MARCU sau Stefan IORDACHE.

Fondarea acestui nou Centru s-a bucurat de un interes deosebit si din partea autoritatilor bulgare, care au formulat invitatia organizarii urmatoarei reuniuni similare la Vidin, in primavara anului viitor. Totodata, alaturi de Centrele deschise in prealabil la Bucuresti, Giurgiu si Harsova, coagularea cat mai stransa a expertizei locale si consultantei furnizate de CIO-SUERD la Calafat trebuie sa joace un rol sporit si sa beneficieze de interesul special pe care decidentii si investitorii din UE il au pentru zona, indeosebi in urma inaugurarii Podului "Noua Europa".

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii in Romania (CLDR)

"(...) felicitari pentru aceasta initiativa, care - sunt sigur - va sprijini puternic implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii."

Dr Kurt PUCHINGER - Coordonatorul Ariei Prioritare pentru Cooperare SUERD - Viena

Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii in Romania (CLDR) - structura nationala a Centrelor de Competitivitate si Training pentru accesarea si gestionarea proiectelor de relansare economica si sociala cu impact dunarean (fondata la Palatul Parlamentului, 26 septembrie 2013), in cooperare cu Catedra Internationala Onorifica SUERD "JEAN BART" (CIO-SUERD).

In spiritul implementarii tip "bottom-up" (de jos in sus) impusa de Comisia Europeana pentru SUERD, Centrele de Competitivitate si Training, care reprezinta structurile in teritoriu ale Platformei CLDR, sunt destinate sa furnizeze "leadership intelectual", intr-o perspectiva pragmatica, cu privire la dezvoltarea parteneriatelor public-private si a standardelor de competitivitate prin cresterea capacitatii institutionale si prin schimbul celor mai bune practici in domeniul cunoasterii si managementului cunoasterii, adecvat intregii regiuni a Dunarii.

Zona Libera Giurgiu

Zona Libera Giurgiu,
locul in care a fost inaugurat primul
Centru de Competitivitate si Training din zona,
cu sprijinul Domnului Deputat Florian NICOLAE.

Aceste Centre vor deveni structurile optime de dezvoltare a ideilor de proiecte, ca si de gestionare eficienta a banilor europeni, in special prin atragerea mediului de afaceri si ONG-urilor spre obiective comune si impact durabil. Toti factorii de decizie, inovatorii din diverse domenii, precum si liderii si managerii din sectorul de business isi vor putea impartasi ideile despre cum Romania poate depasi vechile clisee si deveni un varf de lance in macro-regiune. Doar in acest mod, vom putea genera un vehicul impresionant si patrunzator care sa ridice rapid competitivitatea sociala si economica a organizatiilor, companiilor si proiectelor romanesti in zona.

473 promotori si experti

Persoane formate

Prin Sesiunile de Training organizate in parteneriat cu Academia Romana si cele mai prestigioase universitati din Romania, CIO-SUERD a format prima Retea Nationala a Promotorilor si Expertilor SUERD.

13 Sesiuni de Training

Sesiuni de Formare

In doar un an la fondare, CIO-SUERD a desfasurat deja 13 sesiuni de informare si training, prin care pot fi acoperite nevoile de expertiza dunareana din aproape intreaga tara.

7 emisiuni TV

Emisiuni TV

Cu ajutorul Partenerilor Media, am promovat Strategia Dunarii in cadrul mai multor prezente televizate, precum si prin alte numeroase emisiuni radio si interviuri/articole in mass-media.

1o documente

Documente

CIO-SUERD si-a asumat rolul de a propune dinamizarea implementarii SUERD prin Documente de pozitie, buletine informative si materiale de ghidaj in cadrul modulului de cursuri post-universitare.

40 de parteneri - stakeholderi

Parteneri

Am convins pana in prezent un set reprezentativ de institutii partenere, sprijinitori si detinatori de interese in zona Dunare-Marea Neagra, care ne sunt alaturi in promovarea SUERD.

30 Ambasadori Speciali

Ambasadorii Dunarii

Spre a intari vizibilitatea lobby-ului in favoarea succesului SUERD, am desemnat in mod onorific un numara de personalitati in calitate de Ambasadori Speciali ai Regiunii Dunarii.

Despre noi

"Apropierea Forumului Anual face din aceasta reuniune [Reuniunea de fondare a Platformei CLDR] - pe care va multumim ca o organizati - o ocazie privilegiata de a impartasi participantilor informatii actualizate privind stadiul pregatirilor pentru Forum si configurarea agendei.
Cu deosebita consideratie si repetate multumiri pentru sprijinul acordat in cresterea vizibilitatii SUERD"

Carmen PODGOREAN - Ministru Plenipotentiar - Coordonator National pentru Strategia UE a Regiunii Dunarii (MAE)

La Palatul Parlamentului, in data de 26 septembrie 2013, in prezenta reprezentantilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, a Coordonatorului National pentru Strategia Dunarii din partea Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadorului Republicii Austria ca Stat co-fondator SUERD, a fost infiintata, din initiativa Catetedrei Internationale Onorifice in sprijinul SUERD "Jean BART" (fondata in septembrie 2012 in parteneriat si cu amabilul sprijin al Academiei Romane), Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania - CLDR, drept interfata de informare, consiliere, formare si lobby in relatia cu Comisia Europeana, Coordonatorul pentru Cooperare Dunareana de la Viena si Guvernul Romaniei.

Platforma grupeaza deja autoritati locale, mari universitati si centre nationale de cercetare, asociatii profesionale si camere de comert din 20 de judete ale tarii, inclusiv Capitala Romaniei.

De ce sa ne alegeti pe noi

In perspectiva viitoarei perioade de finantare 2014-2020, din partea Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD si a CIO-SUERD "Jean BART" a fost recent avansata deja la Viena propunerea unui proiect major, referitor la "Revitalizarea cetatilor-port riverane Dunarii si zonei de confluenta cu litoralul Marii Negre", care s-a bucurat de un real interes din partea Coordonatorului pentru Cooperare SUERD, Dr. Kurt PUCHINGER, un prieten deja al CIO-SUERD, a Dlui Otto SCHWETZ din partea Municipalitatii Viena implicati in Axa Prioritara Conectivitate, ca si a partenerilor nostri principali precum Centrul de Biodiversitate al Academiei Romane, Fundatia GIEDD, Asociatia PartNET, Knowledge Management Institute etc - proiect in valoare de 135 milioane Euro.

Totodata, in urma initiativei de a grupa si reprezenta comunitatile locale si universitatile preponderent implicate in transpunerea proiectelor dunarene, Platfoma CLDR a fost invitata sa faca parte din constructia mai ampla la nivel pan-european, anume "Platforma Urbana Regiunea Dunarii", infiintata la Viena in luna decembrie 2013, care grupeaza orasele si municipiile din toate cele 14 State Membre SUERD.

Evenimente

"(...) cred ca acest program al Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul SUERD ar trebui sa implice in mai mare masura universitatile din Romania si institutele de cercetare pe toata tematica desprinsa din acest program."

Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU - Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (septembrie 2012)

Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii "Jean BART" (CIO-SUERD) a organizat, sub coordonarea tehnica a Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, o serie de evenimente publice, sub forma unor Forumuri Internationale, Reuniuni ale Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii, Sesiuni de Training sau evenimente de lansare a Centrelor Zonale de Competitivitate si Training SUERD.

Comunicate de Presa

12 decembrie 2013

Construirea noului viitor urbanistic al Regiunii Dunarene

Cu ocazia Forumului organizat de Primaria Viena, Asociatia Oraselor din Austria, TINA Viena, Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarii (CODCR) si DG Regio-Comisia Europeana, la sediul Municipalitatii Viena, in perioada 9-10 decembrie 2013, la care a participat si o delegatie din partea CLDR – Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania, au fost puse bazele Platformei Urbane a Regiunii Dunarii, initiativa destinata sa sprijine organismele de implementare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) si Comisia Europeana in directia unei "guvernante pe mai multe niveluri" si sa serveasca drept Partener Strategic al guvernelor nationale in procesul de aplicare a Strategiei.

Prin apelul supus dezbaterii si prezentat in mod oficial in cadrul lucrarilor de purtatorul de cuvant al CODCR, Ivo Gonner - Primarul Orasului Ulm (Germania), se mentioneaza ca fondarea Platformei Urbane a Regiunii Dunarii va realiza o extindere sistematica a cooperarii intre metropolele si orasele danubiene printr-un schimb de informatii, experti si bune practici, prin studii comune, conferinte si strategii, avand in centrul lor transpunerea in practica a SUERD. in acelasi text, se arata ca acest proces de cooperare mult mai stransa va fi posibil printr-o colaborare cu Grupul de Lucru al Regiunilor Dunarii (ARGE) si cu celelalte retele urbane sau structuri asociative ale municipiilor si oraselor din Statele Membre SUERD, pe baza unei platforme electronice monitorizata de reprezentantii alesi ai acesteia (Comitetul de Monitorizare) si a unui Secretariat, localizat la Viena. Miza finala a intregului demers este realizarea dezideratului enuntat de Comisia Europeana ca bazinul riveran al Dunarii sa devina o veritabila regiune a secolului XXI, mult mai sigura si mai increzatoare, una dintre cele mai atractive din Europa.

Reuniunea s-a bucurat de prezenta si mesajele-cheie ale unor personalitati precum: Comisarul European pentru Dezvoltare Regionala. Johannes HAHN, Primarul General al Vienei, Michael HAUPL; Presedintele CODCR, Petre LANGER; Directorul pentru Relatii Internationale al Primariei Viena, Matti OLLINKARI; Primarul Bratislavei, Milan FTACNIK; Coordonatorul Ariei Prioritare 10, Kurt PUCHINGER; Secretarul General al Consiliului Municipalitatilor si Regiunilor Europene, Frederich VALLIER; Primarul Municipiului Bucuresti, Sorin OPRESCU.

in interventia sa din cadrul Mesei Rotunde a primei zile, reprezentantul Platformei CLDR Romania, Sever AVRAM, Presedinte Executiv al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, a insistat in mod special asupra provocarilor si dificultatilor legate de transpunerea SUERD in zona Romaniei si Bulgariei, prezentand un set de recomandari si propuneri concrete de imbunatatire a procesului, rezultate in urma desfasurarii recentului Dialog Financiar Dunarean si a Conferintei de Transfer a Bunelor Practici de la Bucuresti. Scopul principal urmarit ar fi acela de a se reusi o interconectare mai buna intre partenerii si beneficiarii potentiali de finantare si cei care sunt responsabili de gestionarea programelor respective de finantare. Dificultatea bancabilizarii proiectelor dunarene se loveste de un obstacol suplimentar legat de slaba interactiune cu sistemul financiar-bancar si absenta unei scheme de garantare a creditelor bancare pe care Guvernul sa o sprijine pentru ca bancile comerciale sa se poata implica in sustinerea acestor proiecte, inca din etapa de elaborare a studiilor de fezabilitate.

in concluzie, insasi derularea Forumului a reprezentat in sine un succes si o impulsionare a unor proiecte curente sau potentiale, dar a scos in evidenta si aspecte care nu sunt inca pe deplin elucidate sau rezolvate. De pilda, recomandarea Comisarului European Hahn, privind alocarea prin bugetul de stat a unui procent de 5% pentru a se putea sustine tehnic formarea de consortii si prefinantarea unor proiecte nu a fost inca pusa in aplicare in mod expres in Romania. De asemenea, cresterea gradului de receptivitate din partea autoritatilor centrale de gestiune, in special legat de problematica finantarii initiale, propusa de Forumul Societatii Civile a Dunarii, ramane in continuare un deziderat neimplinit, atat la nivel national, cat si pan-european. Cu toate acestea, printr-un lobby inter-institutional mult mai concertat, majoritatea preopinentilor au apreciat ca relansarea economica si sociala prin SUERD ar putea fi cu putinta, in masura in care va exista un veritabil transfer de bune practici, cat si spatiul unei armonizari administrative, decizionale si in domeniul "reformei spatiale" in bazinul dunarean.

Pentru informatii suplimentare, cat si pentru initierea unor noi demersuri si proiecte, cei interesati se pot adresa in scris SecretariatuluI Platformei CLDR, cat si al Catedrei Internationale Onorifice "Jean Bart", la adresa info@houseofeurope.ro.

30 octombrie 2013

La Muzeul National al Satului, Catedra Internationala "JEAN BART" omagiaza Defileul Dunarii

La finalul desfasurarii celei de-a doua editii a Forumului Anual Dunarean la Bucuresti (28-29 octombrie 2013), Catedra Internationala Onorifica "JEAN BART" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) a organizat la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" un eveniment cultural-artistic, care a fost onorat de Ambasadorul Austriei, E.S. Dr. Michael SCHWARZINGER.

In debutul intalnirii, Coordonatorul General CIO-SUERD, Dl Sever AVRAM, a facut o informare pe scurt asupra rezultatelor Forumului, considerat a fi un succes in sine prin faptul ca a fost gazduit de Romania. Din unghiul mediului academic si al reprezentantilor societatii civile, a reiesit inca o data ca exista suficiente surse de finantare pentru toate marile proiecte dunarene, dar ca este necesara o mult mai stransa coordonare la nivel pan-european si national, cat si o prioritizare sporita, dupa cum au reliefat cu ocazia lucrarilor atat Comisarul European Dacian CIOLOS, cat si Vice-Prim Ministrul Guvernului Romaniei, Dl Liviu DRAGNEA. De altfel, vorbitorul a si subliniat rolul important pe care il va avea de jucat Banca Europeana de Investitii (BEI), care a si decis sa aloce o suplimentare de 60 miliarde euro pentru perioada urmatoare, urmand in mod sintetic preceptul enuntat de Vice-Presedintele BEI, Dl Mihai TANASESCU, prezent la lucrari: "lending, blending, advising"

.
Totodata, a fost prezentata publicului initiativa crearii Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) si, in acest context, lansarea noului Centru Zonal de Competitivitate si Training ce a avut loc in Orasul Harsova la finele saptamanii trecute. Aceste centre sunt "agentii de leadership intelectual" care vor forma in cele din urma o structura nationala, apta sa capteze si sa gestioneze eficient resursele financiare si umane destinate relansarii economice a sub-regiunilor dunarene prin noua Strategie UE.

In prezenta unor oaspeti de marca, precum Presedintele Universitatii Europei de Sud-Est Lumina, Prof. Dr. Huseyin PADEM, a Secretarului General al Fundatiei GIEDD, A.S. Printul Mihai de LAUFENBURG si a gazdelor evenimentului, reprezentate de Dna Conf. Dr. Paula POPOIU, Directorul General al Muzeului National al Satului, a avut loc prezentarea expozitiei virtuale de fotografie artistica a tanarului Flavius DRIGA, elev al Liceului "Traian Lalescu" (Orsova), dedicata patrimoniului natural si urbanistic al zonei adiacente Golfului Cernei, intre Portile de Fier si Defileul Dunarii. Lucrarile prezentate pe o coloana sonora inspirata de compozitorul Eugen DOGA s-au bucurat de un deosebit succes din partea participantilor, care si-au exprimat interesul pentru ca aceasta expozitie sa fie reeditata si cu prilejul editiei viitoare a Noptii Muzeelor. In incheiere, participantii au avut ocazia sa deguste mezeluri din zona Debrecen din Ungaria, precum si cafele din gama Dallmayr, oferite de UNI-MARKET.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

14 octombrie 2013

Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii pune umarul la fondarea Forumului Antreprenorial Dunarean

Prin Conferinta Internationala organizata de Fundatia "Grupul de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila" (GIEDD), organizatie partenera a Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) din Romania, in prezenta principalilor Inalti Reprezentanti ai Ambasadelor Statelor Dunarene si altor tari interesate de succesul relansarii economice si sociale a Macro-Regiunii Dunarii, precum si ai Parlamentului si Guvernului Romaniei, in data de 11 octombrie 2013, la Giurgiu, au fost puse bazele Forumului Antreprenorial Dunarean, mecanism si instanta prin care societatea civila, alesii locali si mediul de afaceri vizeaza sa impulsioneze sinergic atat furnizarea educatiei de tip antreprenorial tinerilor, cat si formarea de parteneriate de afaceri pragmatice pentru proiecte de investitii cu impact dunarean, in special in sectorul IMM.

Mesajul prezentat din partea Guvernului de Vice-Premierul Liviu DRAGNEA in cadrul reuniunii a insistat asupra importantei pe care pro-activizarea autoritatilor locale in pregatirea si implementarea proiectelor SUERD poate si trebuie sa o aiba in intervalul imediat urmator, care precede gazduirea de catre Romania a Forumului Anual al Dunarii si a Dialogului Financiar al Dunarii in ultima parte a lunii curente.

Din partea Platformei CLDR, coordonatorul proiectului care reprezinta EUROLINK - House of Europe, dl Sever AVRAM, a fost prezentata sansa deosebita pe care jonctiunea de lobby cu Coordonatorul Ariei Prioritare pentru Cooperare - SUERD de la Viena si cu Comisia Europeana trebuie sa o puna in valoare pentru a asigura un loc onorabil proiectelor cu impact major si asupra Romaniei, in special plecand de la exemplele de bune practici de pana in prezent precum Centrele Zonale de Competitivitate si Training SUERD, indeosebi cel de la Giurgiu unde, prin sprijinul acordat de cabinetul parlamentar al Deputatului Florian NICOLAE a fost deschis inca din luna iunie un Birou de Informare si Reprezentare al Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii "JEAN BART" in Zona Libera Giurgiu.

In final, organizatoarea principala a evenimentului, Dna Conf. Dr. Ing. Cristiana SIRBU, Presedinte Executiv GIEDD, onorat de fostul Presedinte al Romaniei Ion ILIESCU - in calitatea sa de Presedinte Fondator al GIEDD, precum si de un mare numar de reprezentanti ai Parlamentului, ai Academiei Romane, ai Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, ai primariilor si consiliilor judetene din zona, dar si a camerelor de comert, inclusiv Camera Bilaterala Bulgaria-Romania, si-a exprimat convingerea ca prin schimbul de idei si bune practici dezvoltat si prin articularea pe viitor a interfetei de comunicare dintre Romania si Viena, respectiv Bruxelles, reprezentata de CLDR si centrele zonale de competitivitate se vor coagula cat mai prompt proiectele majore de care sub regiunile romaneste de-a lungul Dunarii si afluentilor sai au atata nevoie.

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media Permanenti: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - “EU-RO Clearing Funds".

Pentru informatii suplimentare privind rolul si modalitatile de cooperare din cadrul Platformei CLDR, cei interesati pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro/CLDR sau contacta Secretariatul Tehnic prin e-mail: info@houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Expertiza

Promovare

Informare

Consiliere

Lobby

Arii de interventie

Platforma CLDR ii sustine activ pe Membrii sai din etapa de identificare a nevoilor pana in cea a transpunerii obiectivelor proiectelor lor dunarene, in mod privilegiat pe urmatoarele directii:

 1. promovarea nevoilor si ideilor specifice de proiecte ale membrilor cu accent pe asigurarea conlucrarii si complementaritatii cu alte proiecte dunarene;
 2. actualizarea ritmica a informatiei si asigurarea inter-comunicarii pentru maximizarea implicarii in consortiile si proiectele cele mai valoroase;
 3. conectarea cu cei mai importanti furnizori de consultanta si parteneri potentiali pentru multiplicarea bunelor practici si schimburi de experienta;
 4. reprezentarea intereselor beneficiarilor si relationarea cu decidentii si partenerii externi si interni.

Directii de Actiune

"(...) activitatile si proiectele Dvs. mi se par interesante si, intr-adevar, dezvoltarea pe viitor a acestor planuri poate fi utila."

Colin WOLFE - Responsabilul SUERD - Sef Unit DG REGIO - Comisia Europeana

Platforma CLDR se axeaza pe cei patru mari piloni SUERD - care se refera la CONECTIVITATE, PROTECTIA MEDIULUI, PROSPERITATE SOCIAL-ECONOMICA, BUNA GUVERNANTA -, precum si pe aplicarea celor 11 arii prioritare de interventie, insa vizeaza in principal urmatoarele directii care sa privilegieze prioritatile romanesti cu impact dunarean, ca de exemplu:

 1. valorificarea mai ampla a intregului potential de transport si inter-conectare
 2. generarea unei noi axe economice central-sud-est europene
 3. stimularea mai energica a mediului de afaceri, in special a initiativelor de educatie antreprenoriala la nivel dunarean
 4. intarirea securitatii economice prin concentrarea resurselor economice existente si in dezvoltare
 5. extinderea cooperarii in vederea dezvoltarii culoarului energetic dunarean

Beneficiari

Beneficiarii initiativelor si activitatilor declansate de Platforma CLDR sunt:

 • primarii si consilii judetene
 • universitati si centre de cercetare-inovare
 • organizatii profesionale si ale mediului de afaceri
 • institutii financiar-bancare
 • organizatii neguvernamentale

Delegati la Reuniunea Speciala de fondare a Platformei CLDR

 • ACIMOVAC Mihailo - Student, Universitatea Bucuresti
 • ANASTASIU Virgil - Presedinte Forta Civica, Tulcea
 • ANDRONESCU Ecaterina - Senator, Senatul Romaniei
 • ANECHITOAE Constantin - Profesor, Universitatea Ovidius din Constanta
 • ARDELEAN Aurel - Presedinte, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
 • AVRAM Sever - Presedinte Executiv, EUROLINK-Casa Europei
 • BADRAGAN Dumitru - Avocat, Membru al Baroului Bucuresti
 • BALUTA Aurelian Virgil - Profesor, Universitatea "Spiru Haret"
 • BARGAOANU Alina - Rector, SNSPA
 • BENABDALLAH Jamil - Consultant, Detente Consultants
 • BOGDAN Alexandru T. - Membru Corespondent al Academiei Romane
 • BORDEI Leonard - Primaria Municipiului Bucuresti
 • BOSTAN Iulian - Printnet
 • BOSTAN Marius - Presedinte, Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri
 • BUNGAU Constantin - Rectorul Universitatii din Oradea
 • CARAMAN Constantin - Complex Delta, Tulcea
 • CERNENCU Dumitru - Uniunea Ucrainenilor din Romania
 • CERNENCU Alin Mihai - Uniunea Ucrainenilor din Romania
 • CHERAN Carmen Mihaela - Director, Primaria Harsova
 • CHIHAI Alexandru - reprezentant Primaria Orsova
 • CIMPEANU Sorin Mihai - Presedintele Consiliului National al Rectorilor din Romania
 • CIORTAN Alexandru - SN SEAP, Brasov
 • CIUPITU Alice Catalina - Primaria Chilia Veche
 • CLISERU Speranta - Prefect, Prefectura Judetului Ilfov
 • CODIRLA Liviu - Deputat, Camera Deputatilor
 • COMSA Olivia - CITON, Magurele
 • COSTEA Carmen - Prorector, Universitatea Spiru Haret
 • CRACIUN Nicolae - Aquaterra
 • CRISTEA Lidia - Presedinte, Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea"
 • CUCUI Ion - Presedintele Senatului Universitatii Valahia din Targoviste
 • CUREA Viorica - Presedinte, Uniunea Arhitectilor din Romania
 • DAVID Gabriela - Asociatia Generala a Economistilor din Romania, Bihor
 • DENIS Radu - Denis RADU PR
 • DIMA Gheorghita - CERONAV , Galati
 • DIMITRIU Aurel - Primar, Primaria Sulina
 • DINESCU Valentin
 • DINU Marius - UniMarket, Ploiesti
 • DITA Alexandra - CITON, Magurele
 • DOBRISAN Elisabeta - Asociatia Flag Delta Dunarii, Tulcea
 • DUMITRESCU Daniela - Profesor, Universitatea Valahia din Targoviste
 • EPURE Manuela - Prorector, Universitatea "Spiru Haret"
 • FILIPESCU Raducu George - Presedinte, Consiliul Judetean Calarasi
 • FULGA Marius - Consiliul Judetean Calarasi
 • GEORGE Darie - Rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti
 • GHEORGHE Gheorghe - Director General, INCDMTM
 • GHEORGHIADE Ioana Anca - Director Executiv, BCR
 • GHETE Georgeta - Presedinte Asociatia CINAQ
 • GIBOI Alexandru - Director General, AGERPRES
 • GIUGIUC Marian - Primaria Braila
 • GRADISTEAN Gheorghe - Management Agricol si Zootehnic, Tulcea
 • HANSA Gheorghe - Primar, Primaria Cernavoda
 • IANCU Constantin - Voluntar, EUROLINK-Casa Europei
 • IONASCU Gheorghe - Uniunea Arhitectilor din Romania
 • ISOO Tatiana - Asociatia Femeilor Universitare
 • IUTE Alexandru - Detente Consultants
 • LAZAR Liviu-Vasile - Primaria Bucuresti
 • LUPU Matei - Primar, Primaria Moldova Noua
 • LUPU Rolf - Primaria Moldova Noua
 • MAZILU Mirela - Profesor, Universitatea din Craiova
 • MIHAI Mihaela - Artist/Ambasador Special al Regiunii Dunarii
 • MIHALACHE Iolanda - Presedinte, Asociatia PartNET
 • MIHALACHE Vasile - Senatul Romaniei
 • MITULESCU Dorel - Viceprimar, Primaria Calafat
 • MOCANESCU Dan - Director General, Sahia Film
 • MOLDOVANU Alexandru - Director, INCDMTM
 • NADRAG Tudor - Primar, Primaria Harsova
 • NICOLAE Florian - Deputat, Camera Deputatilor
 • NICOLAI Cornel
 • PANAGORET Ioana - Profesor, Universitatea Valahia, Alexandria
 • PANAIT Cornel- Prorector, Universitatea Maritima din Constanta
 • PASCU Laurentiu - BIOSAN FIT
 • PASCU Mihai - Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad
 • PATRICHE Aurora
 • PIRLEA Gheorghe - Vicepresedinte, Asociatia CINAQ
 • PIRTEA Marilen Gabriel - Rector, Universitatea de Vest din Timisoara
 • PODGOREAN Carmen - Ministru Plenipotentiar, Coordonatorul National SUERD - MAE
 • PRISECARU Petre - Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane
 • PUSCA Andy - Rector, Universitatea Danubius din Galati
 • RACHMISTRIUC Daniel
 • SAGHI Florin - Ministerul Afacerilor Externe
 • SANDU Bogdan - Ethic Wine
 • SAVIN Aurel - MASIVA, Tulcea
 • SERBAN Octavian - Presedinte, Knowledge Management Institute / Knomacons
 • SIMA Costel Daniel - Voluntar, EUROLINK-Casa Europei
 • SIRBU Cristiana - Presedinte Fundatia GIEDD / Profesor, USAMV Bucuresti
 • SLIMAC Ovidiu - Presedinte, SN SEAP, Brasov
 • SOARE Carmen - Primaria Braila
 • SPATARU Cristina - Realizator, TVH
 • STOENESCU Anca
 • STRINOPOULOS Sofronis Th. - Sigma TechnoMed
 • SUCIU Sorin
 • TIPLEA Maria - Universitatea de Vest din Timisoara
 • TIRZIMAN Elena - Biblioteca Nationala a Romaniei
 • TOBA George - Academia Romana
 • TODEA Raul
 • TOGHINA Maria - Radio Romania
 • TRANDAFIR Mariana - Profesor, Universitatea Danubius din Galati
 • TUDORACHE Mirela
 • VASILCA Ionut - Ministerul Fondurilor Europene
 • VASILE Adrian - Grupul Parlamentar PSD
 • VELCEA Ion - Decan fondator, Universitatea Dimitrie Cantemir din Sibiu
 • VILCEANU Mihnea - Universitatea Al. I. Cuza din Iasi
 • VISAN Livia - CITON
 • WESHLER Michel
 • ZAMFIRESCU Sandu - Secretar General,EUROLINK-Casa Europei

Invitati-observatori din partea corpului diplomatic

 • E.S. Ambasador Dr. Michael SCHWARZINGER - Ambasada Austriei
 • E.S. Ambasador KOVACEVIC Dusko - Ambasada Bosniei si Hertegovinei
 • Dl Rudolf LUKAVSKY - Advantage Austria
 • Dl Marin PANDZIC - Ambasada Croatiei
 • Dl Laszlo SOMOGYI - Ambasada Ungariei
 • DL Chavdar DIMOV - Ambasada Bulgariei
 • Dl GALBAVY Zdenko - Ambasada Slovaciei
 • Dna LAPADAT Roxana - COMPRESS Romania - Biroul de Reprezentare al Municipalitatii Viena la Bucuresti

parteneri

Fondarea si activitatile Platformei CLDR se bucura de amabilul sprijin al Ambasadei Republicii Austria, Advantage Austria, COMPRESS Romania - Biroul de Reprezentare al Municipalitatii Viena la Bucuresti, Senatului Romaniei - prin Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU, Camerei Deputatilor - prin Deputat Ing. Florian NICOLAE, precum si al Biroului Coordonatorului National SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Contact

Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD)

Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD)
- c/o EUROLINK - Casa Europei

Adresa postala: Str. Cap. Gheorghe Bulugea nr 9, Bucuresti-ROMANIA
Telefon/fax: 021.2304997
e-mail: info (at) houseofeurope.ro
Persoana de contact: Sandu ZAMFIRESCU
Secretar General, Fundatia EUROLINK-Casa Europei

Afiliere

Afiliere la Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii in Romania (CLDR)


Suntem increzatori ca numai impreuna putem aduce valoare adaugata si creativitate acestui vast program transformational. Doar implicand mediul de afaceri si institutiile financiar-bancare, proiectele pot deveni bancabile, avizate de Comisia Europeana si, astfel, pot crea un numar semnificativ de noi locuri de munca si relansa, in acest mod, la nivel micro, cat si macro, dezvoltarea spatiului dunarean

Institutiile si persoanele interesate sa devina parte a constructiei noastre si sa se bucure de beneficiile concrete ale apartenentei la Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) sunt invitate sa contacteze Secretariatul nostru.

Top