Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii

Cea de-a doua reuniune: Institutul Bancar Roman, 7 martie 2013

Platforma CEFTAC

"Campioni Romani in Afaceri", sub egida Platformei CEFTAC

Personalitatea Anului
Campioni Romani in Afaceri
Ziua Concurentei
Ziua Concurentei
Ziua Maritima
Platforma CEFTAC

Intro

In prezenta E.S. Ambasadorului Austriei, decernarea Diplomei de Excelenta "Femeia Dunareana de Cariera" - Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii (editia a II-a), 7 martie 2013

Clubul Dunarii - 7 martie 2013.jpg

Comunicat de Presa (.doc): Bucurestiul poate figura pe harta marilor destinatii si investitii in macro-regiunea Dunarii - Concluziile editiei a II-a a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii - Institutul Bancar Roman, 7 martie 2013

Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii -

nucleu de actiune si lobby pentru investitiile romanesti

lansare Clubul Dunarii.jpg

In data de 17 decembrie 2012, la sediul Institutului Bancar Roman(Str. Negru Voda nr 3, Bucuresti), in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE, a Coordonatorului National al Strategiei Dunarii, a unor prestigioase personalitati reprezentand institutii si organizatii cheie precum Banca Nationala a Romaniei, Academia Romana, Casa Regala, ministerele responsabile pentru domeniile prioritare SUERD, a avut loc Reuniunea de lansare a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania.

Initiativa Grupului "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD, Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania reprezinta rodul parteneriatului oficial dintre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), Academia Romana si Institutul Bancar Roman, beneficiind, totodata, de amabilul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe, prin Coordonatorul National SUERD si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Scopul principal al intalnirii a fost activarea unor vectori de actiune si lobby, defalcati pe regiuni si pe domenii de interventie tematica: infrastructura-transporturi, energie, turism-patrimoniu cultural, riscuri de mediu, cooperare si securitate internationala. Ca impact palpabil al acestei reuniuni a decidentilor si expertilor-cheie in probleme dunarene - arhitecti, economisti, ecologi, manageri de proiect, informaticieni, comunicatori etc. - merita sa subliniem agregarea unor prime consortii si idei de proiecte care au conectat deja comunitati de afaceri, comunitati locale si zone geo-economice foarte diverse din Romania.

Eveniment:

Cea de-a doua Reuniune a
Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii

logo

Evenimentul va avea loc in Sala Atrium a Institutului Bancar Roman (Str. Negru Voda nr 3, Bucuresti), creat de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor, in data de 7 martie 2013 (orele 14.00-18.00).

Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii

Arena privilegiata de contacte si interactiune intre oficiali, diplomati, oameni de afaceri, manageri si universitari, motivati sa profite de oportunitatile Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) prin dezvoltarea de proiecte de investitii si parteneriate relevante in domeniu. Lista partenerilor institutionali.

Scopul principal al acestui ,em>High Level Event consta in identificarea convergenta de Tinte Comune si Profitabile precum si de Parteneri Strategici pentru activarea urgenta a SUERD si conectarea sectorului public si a mediului privat la marile regiuni economice europene. Cum anul 2013 este declarat de Comisia Europeana anul decisiv al pregatirii proiectelor, e momentul optim sa actionam in consecinta si sa decidem sumarul editiei a 3-a a Forumului international tip Projects Market Place "Inovare Dunare-Marea Neagra" (Bucuresti, 23- 24 mai 2013), precum si propunerile pentru cele 3 Working Groups convenite: energie-mediu; turism si navigabilitate; inovare sociala pentru redresarea pietii muncii (aplicarea Agendei Digitale UE, Youth Employment Package etc). Evenimentul se bucura de Patronajul de Onoare al Presedintiei UE, precum si de amabilul sprijin al Ambasadei Austriei si Coordonatorului National SUERD (MAE).

Reamintim ca initiativa fondarii Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania apartine Grupului de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra", coordonat de EUROLINK-Casa Europei. Rolul Clubului este de a reuni pe cei mai importanti detinatori de interese si decidenti cu privire la investitii in Regiunea Dunarii din Romania spre a facilita nevoile acestora de networking, advocacy, business-matching si lobby institutional in interesul accesarii finantarilor UE si al realizarii de proiecte majore si strategice in parteneriat cu celelalte state dunarene.

Reuniunile Clubului vor avea loc periodic, cu sprijinul Partenerilor Grupului de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD si vor fi rezervate exclusiv membrilor Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor SUERD - PROFEX, precum si ai sponsorilor si membrilor corporativi ai Retelei Regionale pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii.