Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii

Reuniunea Speciala de fondare a Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii
Palatul Parlamentului - sediul Senatului Romaniei - 26 septembrie 2013

Platforma CEFTAC

"Campioni Romani in Afaceri", sub egida Platformei CEFTAC

Personalitatea Anului
Campioni Romani in Afaceri
Ziua Concurentei
Ziua Concurentei
Ziua Maritima
Platforma CEFTAC

Follow-up

Platforma CLDR

Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR) reprezinta o structura la nivel national a Centrelor de Competitivitate si Training SUERD pentru accesarea si gestionarea proiectelor de relansare economica si sociala cu impact dunarean, in cooperare cu Catedra Internationala Onorifica SUERD "JEAN BART" (CIO-SUERD).

Pentru informatii suplimentare, vizitati sectiunea web dedicata Platformei CLDR


Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR)

Comunicat de Presa: Informare, consiliere si lobby prin Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii

Declaratia-Apel a Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR), lansata la Palatul Parlamentului in data de 26 septembrie 2013

Intro

Formarea Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania, cu ocazia Aniversarii CIO-SUERD

Romania va gazdui la sfarsitul lunii octombrie la Palatul Parlamentului si la Banca Nationala cele doua mari evenimente internationale care sa puna cu adevarat tara noastra pe harta relansarii economice pe care care o are in vedere Uniunea Europeana in perioada 2014 - 2020: Forumul Anual al Dunarii SUERD – editia a II-a si Dialogul Financiar Dunarean - editia a III-a.

Este vorba despre cel mai mare proces transformativ planuit vreodata in aceasta "Republica Dunareana", care numare 14 natiuni si peste 100 milioane de locuitori care se estimeaza ca vor derula investitii masive in valoare de circa 100 miliarde Euro de-a lungul urmatorilor 7 ani.

Pentru a pregati cum se cuvine prezenta romaneasca la aceste evenimente majore, ca si pentru a cupla mai rapid si din mers la consortiile de parteneri care se formeaza pentru accesarea proiectelor din Axa Tehnica coordonata de la Viena si la proiectele majore cu valori de sute de milioane Euro fiecare, CIO-SUERD - cu sprijinul Senatului Romaniei, Camerei Deputatilor, Academiei Romane, Grupului de Initiativa Ecologica si Dezvoltare Durabila (GIEDD) - va chema sa va alaturati comunitatea, institutia sau compania pe care o reprezentati la aceasta oportunitate exceptionala, participand la infiintarea primei structuri de cooperare a comunitatilor riverane Dunarii, din toate cele 41 de judete ale tarii plus Capitala. Participarea mediului de afaceri este esentiala la aceasta operatiune intrucat toate marile investitii se vor desfasura in mari consortii si pe baza parteneriatelor extinse public - private.

Cu ocazia Reuniunii Speciale CIO-SUERD, au fost puse bazele Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii din Romania(CLDR) prin conectarea "Centrelor de Competitivitate si Training", a caror organizare a inceput deja prin eforturile societatii civile, in baza expertizei stiintifice furnizate de CIO-SUERD si, pe de alta parte, de GIEDD.

Reuniunea de fondare a avut loc la sediul Senatului Romaniei (Sala "Paul Negulescu"), in data de joi, 26 septembrie 2013.

Parteneri Media Asociati ai evenimentului au fost: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH si ZiarulAlb.ro

Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii -

nucleu de actiune si lobby pentru investitiile romanesti

lansare Clubul Dunarii.jpg

In data de 17 decembrie 2012, la sediul Institutului Bancar Roman, in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE, a Coordonatorului National al Strategiei Dunarii, a unor prestigioase personalitati reprezentand institutii si organizatii cheie precum Banca Nationala a Romaniei, Academia Romana, Casa Regala, ministerele responsabile pentru domeniile prioritare SUERD, a avut loc Reuniunea de lansare a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania - arena privilegiata de contacte si interactiune intre oficiali, diplomati, oameni de afaceri, manageri si universitari, motivati sa profite de oportunitatile Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) prin dezvoltarea de proiecte de investitii si parteneriate relevante in domeniu.

Reamintim ca initiativa fondarii Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania apartine Grupului "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD, coordonat de EUROLINK-Casa Europei. Rolul Clubului este de a reuni pe cei mai importanti detinatori de interese si decidenti cu privire la investitii in Regiunea Dunarii din Romania spre a facilita nevoile acestora de networking, advocacy, business-matching si lobby institutional in interesul accesarii finantarilor UE si al realizarii de proiecte majore si strategice in parteneriat cu celelalte state dunarene. Clubul Suporterilor Regiunii Dunarii din Romania reprezinta rodul parteneriatului oficial dintre Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), Academia Romana si Institutul Bancar Roman, beneficiind, totodata, de amabilul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe, prin Coordonatorul National SUERD si al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Scopul principal al reuniunilor Clubului este activarea unor vectori de actiune si lobby, defalcati pe regiuni si pe domenii de interventie tematica: infrastructura-transporturi, energie, turism-patrimoniu cultural, riscuri de mediu, cooperare si securitate internationala. Ca impact palpabil al acestor reuniuni a decidentilor si expertilor-cheie in probleme dunarene - arhitecti, economisti, ecologi, manageri de proiect, informaticieni, comunicatori etc. - merita sa subliniem agregarea unor prime consortii si idei de proiecte care au conectat deja comunitati de afaceri, comunitati locale si zone geo-economice foarte diverse din Romania.

Evenimente recente:

Reuniunea Speciala
a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii

logo

Reuniunea de fondare a Platformei Comunitatilor Locale Riverane Dunarii a avut loc la sediul Senatului Romaniei (Sala "Paul Negulescu" - intrarea Senatului Romaniei dinspre Calea 13 Septembrie), in data de joi, 26 septembrie 2013 (orele 14.00-18.00).