Sub egida Retelei Regionale pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii

FuturICT Bucuresti - Romania

Centrul Regional pentru Inovare in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii

NOUTATI

Poarta de comunicare web pentru FuturITC Bucuresti - Romania la start

FuturICT  FuturICT - Knowledge Accelerator
Proiectul de inovare FuturICT intentioneaza sa unifice cei mai buni oameni de stiinta din Europa, prin intermediul unui program pe 10 ani de 1 miliard de euro, pentru a explora viata sociala pe pamant si tot ceea ce se refera la aceasta. FuturICT va produce descoperiri istorice si va oferi modalitati noi si puternice pentru a gestiona provocarile care fac ca lumea moderna sa fie atat de dificil de prevazut, precum criza financiara globala.

FuturICT reprezinta o parte integranta propusa spre implementare in cadrul Strategiei "Europa 2020", prin "Innovation Union Plan" si "Strategic Innovation Agenda" (SIA), la care sunt chemati sa se alature lideri / inalti reprezentanti ai urmatoarelor tipuri de organizatii: institutii publice; mediul de afaceri / organizatii patronale; centre academice / de inovare; ONG-uri cu activitate relevanta in domeniu.


FuturICT Bucuresti - Romania

Capitala Romaniei isi propune portofoliul propriu de experienta si de organizare in efortul de a deveni Hub de Inovare social-economica in zona proiectelor complexe dezvoltate pe baze IC&T, prin eforturile intreprinse de Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii, fondata recent sub Presedintia E.S. Dlui Ambasador Liviu BOTA.

Evenimentul de lansare FuturICT Bucuresti - Romania

Afis reuniune FuturICT Bucuresti

Bucuresti, 26 august 2011

La sediul Clubului Oamenilor de Stiinta al Academiei Romane, in prezenta directorului coordonator al Flagship-ului FuturICT Knowledge Accelerator, Prof Dr Steven BISHOP (University College London), din partea DG Enterprise a Comisiei Europene, a avut loc evenimentul de lansare al Hub-ului de Inovare social-economica prin IC&T, in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii, cu sediul in Capitala Romaniei si coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei. Reuniunea a inclus un workshop exploratoriu si o masa rotunda in vederea coalizarii energiilor centrelor regionale de cercetare/inovare in domenii diverse, inter-disciplinare si publicitarea proiectelor propuse spre finantare din partea consortiilor interesate.