Sesiune Practica de Formare sub egida CIO-SUERD - Targoviste, 9-10 noiembrie 2012


Sesiune se desfasoara la Centrul International de Conferinte (corp K, str. Maior Ion Alexandrescu, nr 39) al Universitatii Valahia din Targoviste, in perioada 9-10 noiembrie 2012.


Comunicat de Presa

Promovarea investitiilor prin proiecte multinationale in cadrul Strategiei UE a Regiunii Dunarii
~ laborator de formare si actiune la Universitatea Valahia din Targoviste ~

Motto

(...) cred ca acest program al Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul SUERD ar trebui sa implice in mai mare masura universitatile din Romania si institutele de cercetare pe toata tematica desprinsa din acest program. Si poate ca aceasta implicare, pe care eu v-as ruga sa o acceptati, are si consecintele pe care le traim de buni ani incoace. Vorbim despre internationalizarea invatamantului superior si cred ca prin proiectele pe care un asemenea program le presupune am putea sa extindem relatiile de colaborare si de parteneriat intre universitatile participante (...).

Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Bucuresti, Senatul Romaniei, 27 septembrie 2012
De ce ACUM o formare inter-disciplinara pentru aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD)?

Romania se numara printre cele 14 state europene care au aderat impreuna, dupa cum se cunoaste si implementeaza din 2011, la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii - SUERD, in baza careia vor putea primi finantare, aferenta pe cei patru piloni anterior stabiliti, proiectele si initiativele majore din toate cele 41 de judete din tara noastra, in special prin viitorul Program de Cooperare Teritoriala destinat implementarii SUERD, caruia ii sunt afectate in perspectiva urmatorilor 7 ani un total de 11, 8 miliarde Euro.


Cui se adreseaza sprijinul de formare in domeniul SUERD?

Intrucat este necesara o reunire a unor competente si abilitati foarte variate, dar subsumate specificului unui Capital Teritorial Dunarean unic si a unui Patrimoniu Natural si Cultural Dunarean, perfect integrat Patrimoniului Universal al Umanitatii, practic aproape toti absolventii cu diploma de licenta sau in curs de a fi obtinuta se pot alatura programului.

Care sunt oportunitatile profesionale practice pentru un absolvent?

Absolventii se pot implica in cadrul strategiei pe urmatoarele compartimente:

  1. birourile de promovare si proiectare SUERD la nivelul judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor;
  2. administrarea axelor tehnice de implementare, in principal pentru cele trei domenii prioritare gestionate de Romania: infrastructura-navigabilitate; dezvoltarea turismului-patrimoniu cultural; protectia mediului-managementul riscurilor;
  3. departamente specializate de consultanta din sectorul public si din cadrul agentiilor de profil care lucreaza in special in proiecte trans-frontaliere si internationale;
  4. departamentele de cooperare internationala din cadrul universitatilor si centrelor de cercetare-dezvoltare;
  5. asociatiile profesionale si alte organizatii care isi propun sa coopereze in proiectele prioritare si majore prin SUERD;
  6. departamentele de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Afacerilor Europene, al altor ministere care gestioneaza domeniile prioritare SUERD.

De ce prin CIO-SUERD?

Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD)

CIO SUERD Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii reprezinta o platforma pan-europeana flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean, plasata sub Presedintia de Onoare a marelui diplomat al Natiunilor Unite, Ambasador Liviu BOTA.

Coordonatori Stiintifici principali:

  • Prof. Univ. Dr., Ing., Dr. HC, Prof. HC Alexandru T. BOGDAN Membru Corespondent al Academiei Romane, Directorul Centrului "Acad. David Davidescu" - Academia Romana
  • Prof. Univ. Dr. Carmen Eugenia COSTEA Academia de Studii Economice, Expert Evaluator Comisia Europeana/ Presedinte Fondator, Asociatia de Stiinte Alternative din Romania
  • Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU Director Stiintific, Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane / Membru "Team Europe" - Institutul European din Romania

Coordonator proiect:

Prof. Sever AVRAM Liderul Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra", Presedinte Executiv, EUROLINK-Casa Europei

Prin parteneriatul institutional cu Universitatea Valahia din Targoviste, vizam posibilitatea unei accelerari a procesului de activare a consortiilor de parteneri, coagularea corpului multi-disciplinar de Promotori, Facilitatori si Experti SUERD sub o umbrela unica, cea a Retelei Nationale (PROFEX) si punerea in inter-comunicare si disponibilitatea de colaborare, ambele sub girul Coordonatorului National SUERD din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si in relationare cu celelalte ministere responsabile de domeniile prioritare SUERD.

Prin ce se soldeaza?

Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire - "Modul de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD", de tip post-universitar, cu anexa detaliata a modulelor si modalitatea de evaluare, eliberat in co-tutela de catre Universitatea Valahia din Targoviste si Catedra Internationala Onorifica in sprijinul SUERD, in parteneriat cu Academia Romana.


Cum ne inscriem in mod practic?

Sesiunea Practica de formare de tip post-universitar, intitulata: "Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - document cardinal pentru integrarea dezvoltarii Romaniei in context dunarean", se va desfasura, cu sprijinul si la sediul Universitatii Valahia din Targoviste, in perioada 9-10 noiembrie 2012.

Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit-primul servit", in baza completarii si transmiterii Formularului de Inscriere si a fotocopiei Diplomei sau Adeverintei de Absolvire a examenului de licenta, pana cel tarziu in data de 6 noiembrie 2012.

Contact:

Catedra Internationala Onorifica SUERD
Secretariat Tehnic - c/o EUROLINK-Casa Europei
Tel./fax: 021.2304997; mobil: 0723699857
E-mail: info@houseofeurope.ro