Infratiri / Parteneriate Romania-Italia

EUROLINK - House of Europe

 

OPORTUNITATI de INFRATIRE si PARTENERIAT INSTITUTIONAL

cu FINANTARE REGIONALA si EUROPEANA

intre organizatii din ROMANIA si ITALIA

 

 

Ca urmare a recentei deplasari oficiale in Italia a delegatiei Centrului REGENT (creeat la Bucuresti in iunie 2001, cu sprijinul Open Society Institute-Programul East-East, al Uniunii Europene, al retelei caselor si academiilor europene din UE, Europa Centrala si de sud-est si Agentiei Nationale a Functionarilor Publici din Romania) de sub egida Casei Europei "EUROLINK", va informam ca intre REGENT-EUROLINK, pe de o parte, si Centrul de Studii si Formare al MEDEUR – Mediterraneo Europa, asociatie non-profit cu sediul la Lecce (Italia), creeat cu sprijinul primariilor si al unui grup de initiativa – ce grupeaza personalitati politice si academice din provinciile Bari, Lecce, Matera si  Taranto sub coordonarea Prof. univ. dr. Vito A. D’Armento, cunoscut scriitor si pedagog italian -  precum si al Agentiei de Consultantza Globala in Economie si Organizare Industriala “Studio Barone” din aceeasi regiune, pe de alta parte, a fost incheiat un protocol de colaborare europeana. Acest protocol este destinat activitatilor de facilitare a  schimburilor de experienta, initiative si studii ce promoveaza activ infratirile si parteneriatele dintre autoritatile publice locale/regionale, intreprinderile mici si mijlocii, scolile si organizatiile sectorului cooperatist si neguvernamental din Italia – zona tarilor mediteraneene si omologii acestora din Romania.

 

Mentionam ca, prin activitatea de lobby a retelei Centrului REGENT, Casa Europei din Bucuresti a sprijinit deja infratirea oraselor de traditie viniviticola Recas (Timis) si Manduria (Taranto) si a organizat participarea la evenimente comune a unor delegatii profesionale a cetatenilor italieni in diverse regiuni din tzara noastra. Totodata, prin recenta punere a bazelor Forumului Italo-Roman care a avut loc in orasul Martina Franca, urmeaza sa aiba loc in prima jumatate a lunii aprilie infratiri institutionale intre Institutele europene “Jack London” din provincia Taranto cu parteneri educationali din Bucuresti, Lugoj si Timisoara pentru deschiderea unor cursuri de formare intensiva si stagii profesionale recunoscute in Italia. La invitatia REGENT, in perioada imediat urmatoare, alte grupuri de consilieri si oameni de afaceri urmeaza sa viziteze Romania.

 

Multzumita acestei initiative, institutiile si personele din Romania si Republica Moldova, interesate  in stabilirea unor asemenea infratiri institutionale sau/si parteneriate profesionale  de tip public sau public-privat cu omologii lor din sud-estul Italiei si bazinul mediteraneean, inclusiv in accesarea programelor de sprijin/fondurilor de finantare italiene si europene in domeniu, sunt rugate sa completeze formularul-expresie de interes de mai jos (in limba romana) si sa-l expedieze pe adresa: eurolink@b.astral.ro , cu specificatia: pentru programul REGENT, in colaborare cu FORUM ITAL-ROM - GEMELLAGIO ISTITUZIONALE ROMANIA- ITALIA. In urma examinarii, numai  reprezentantii autoritatilor locale, scolilor, firmelor sau ONG-urilor vor fi programati pentru analizarea cererilor/oportunitatilor de cooperare si fixarea calendarului procedurilor practice de infratire sau incheiere a parteneriatelor de cooperare institutionala, necesare solicitarii sprijinului pentru finalizare si accesarea finantarilor corespunzatoare acestora.

 

Departamentul de Relatii Publice

Fundatia EUROLINK-Casa Europei

Bucuresti, ROMANIA

  


EXPRESIE DE INTERES

Numele organizatiei / institutiei

 
Tipul de organizatie (administratie publica, scoala, SRL, ONG etc)  
Persoana de contact (nume, prenume, functie, adresa, telefon, fax, e-mail)  
Motivatia parteneriatului/infratirii  
Domenii de cooperare/interes  
Programe europene/internationale pe care dorim sa le accesam  

Completati si transmiteti acest Formular la adresa: eurolink@b.astral.ro

 

Home

News

Main issues

Projects

Youth

Press Release

Contact