Confluente strategice intre Marea Neagra si Dunare:
poarta catre noi oportunitati de investitii inovative

IDEEA:

Reprezentati o organizatie care a identificat deja o linie de finantare / program UE pentru a candida. In situatia in care cautati partener(i) in plus, rugam inscrieti-va, furnizand o scurta descriere ai ideii Dvs. si indicand partenerii / stakeholderii dezirabili.

Procedurile de inscriere sunt deschise!

Inscrieti-va la Competitia Internationala a Forumului
Termen-limita: 9 mai 2012


Reteaua Regionala pentru Inovare Economica si Sociala in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii

Prin parteneriatul institutional realizat cu Biroul Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum si in baza sprijinului oferit de Presedintia OCEMN, Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, constituita cu ocazia Zilei Europene Maritime 2011, este destinata sa devina PRIMUL INTEGRATOR de INITIATIVE si PROIECTE PUBLIC-PRIVATE din aceasta zona de confluenta geo-economica.

Sub presedintia de onoare a ex-Secretarului General Adjunct ONU, E.S. Dl Ambasador Liviu BOTA, Reteaua Regionala a creeat deja un Centru Regional de Excelenta, afiliat la Flagship-ul FuturICT, in scopul de a sprijini racordarea beneficiarilor romani la importante surse de finantare UE si a promova in mod coerent proiectele prioritare ale sectorului de business si mediului academic, in special cu concursul unor prestigioase institutii precum: Ministerul Afacerilor Externe, Academia Romana si ANCS.

In acest sens, EUROLINK-Casa Europei, in calitate de coordonator, va asigura pentru membri sai corporativi 7 tipuri principale de beneficii:

  1. Informare de prima mana asupra oportunitatilor de parteneriat, de finantare si candidatura pentru toata gama de programe UE ce sunt sau vor deveni curand activabile.
  2. Reprezentare adecvata de interese in relatia cu autoritatile centrale de coordonare din UE, din Statele Membre responsabile si din retele de inovare europene partenere, precum EUCLID (Londra) si Institutul European pentru Inovare si Tehnologie (Budapesta).
  3. Advocacy in favoarea celor mai viabile initiative si proiecte pana la impunerea acestora pe lista scurta a propunerilor de finantare europeana/internationala.
  4. Mecanism flexibil de negociere cu partenerii trans-nationali potential motivati sa fie cooptati in consortiile de parteneri sau contractori din cadrul proiectelor.
  5. Incubarea rapida si creativa a celor mai inovative idei prin fluidizarea transferului de know-how, replicarea bunelor practici si rezultate precedente, knowledge sharing in cadrul Retelei si al sub-retelelor ce urmeaza sa fie create.
  6. Vizibilitate publica echilibrata pentru implicarea si fidelizarea detinatorilor de interese, inclusiv prin organizarea de consultari, dezbateri, sesiuni de training si networking etc.
  7. Inter-comunicarea interna si PR in cadrul Retelei, precum si cu toate nivelurile de protagonisti co-laterali de tip public si privat ce se impun in dezvoltarea strategica a acestei Retele.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, cei interesati sunt invitati sa solicite informatii suplimentare si completeze formularul de inscriere sau la email: info@houseofeurope.ro, tel./fax: 021.2304997.