Sub Patronajul de Onoare al E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA

Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica
in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii


SCOALA BANILOR EUROPENI - Editia de Vara 2011

"Politicile si Managementul Fondurilor si Proiectelor UE de Inovare in Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre"

Complex SPA Grand Hotel - Eforie Nord, 3-8 iulie 2011

Sub ochii nostri si sub presiunea decalajelor de competitivitate acumulate mai ales intre UE si SUA, dar si in raport cu alte economii dezvoltate emergente, Comisia Europeana arunca deja in joc zeci de miliarde de euro la nivel comunitar pentru sprijinirea unor ambitioase proiecte de inovare, atat in domeniul social, cat si in afaceri, in special prin implicarea noilor tehnologii IT&C si constituirea/activarea parteneriatelor, inclusiv de tip public-privat si un rol mai important acordat finantarii IMM-urilor europene. In plus, accentul se deplaseaza palpabil catre finantarea fostelor periferii de altadata - Regiunea Dunarii (incluzand Balcanii de Vest) si Statele Bazinului Marii Negre, pregatindu-se lansarea oficiala si implementarea celor doua Strategii UE pe cale de a fi adoptate.

Avem placerea sa va reamintim ca, in contextul organizarii editiei I a Salonului Regional "Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii" (Palatul Parlamentului, 19-21 mai 2011) a fost constituita si lansata public, cu sprijinul Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si sub Patronajul Domnului Ambasador Liviu BOTA, Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii

Grand Hotel Eforie Nord

In acest sens, va informam asupra desfasurarii Sesiuni de Informare, Training si Networking, sub genericul: "Politicile si Managementul Fondurilor si Proiectelor UE de Inovare in Regiunea Dunarii si Bazinul Marii Negre", la Complex SPA Grand Hotel - Eforie Nord, in perioada 3-8 iulie 2011.

Evenimentul este organizat de

Fundatia EUROLINK-Casa Europei Fundatia EUROLINK-Casa Europei

in parteneriat cu

Fundatia Universitara a Marii Negre Fundatia Universitara a Marii Neagre


Sumarul temelor propuse este preponderent practic si invita la o derulare inter-activa:

 1. De ce si cum devin imperative inovatia si politicile inovarii din perspectiva Strategiei "Europa 2020"?
 2. O noua miza pentru depasirea decalajului de competitivitate al UE: Planul "INNOVATION UNION" si componentele sale financiare pentru mediul academic si business
 3. Initiativa si oportunitatile furnizate de "Social Innovation Europe", finantate de Comisia Europeana si coordonata de EUCLID Network (Londra) - studiu de caz: Filippo ADDARII, director executiv EUCLID
 4. Componente si particularitati ale programelor UE de stimulare la nivel comunitar si national a competitivitatii economice si sociale - CIP, JEREMIE, alte instrumente recente prin ANCS etc
 5. Tricks & Tips pentru participare la consortii/parteneriate in cadrul programelor FP7, alte alternative specifice prin fondurile structurale pentru clustere - studiu de caz in Romania cu sprijinul Asociatiei de Stiinte Alternative din Romania (Prof. Univ. Dr. Carmen COSTEA - ASE) si Carpathian Tourism Cluster - Romania (Thorsten KIRSCHNER - Germania, consultant GTZ-Romania)
 6. Finantari pentru programele privind implementarea in Romania a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - studiu de caz: proiectele Fundatiei Steinbeis Transferzentrum OST WEST Kooperationen (Germania) - Prof. Jurgen RAIZNER (FH)
 7. Cum ne pregatim pentru implementarea Strategiei UE pentru Marea Neagra (Sinergia Marii Negre, Parteneriatul de Mediu, Programul de cooperare trans-frontaliera in Bazinul Marii Negre- apel de proiecte pentru runda a II-a de finantare, prioritati si perspective ale Presedintiei in exercitiu a Romaniei a OCEMN).

Invitati speciali:

Reprezentanti ai Biroului Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, Presedintiei Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN), European Project Consulting.
Coordonator General/Trainer: Sever AVRAM - PR & Lobby Senior Consultant / Presedinte Executiv al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei.

Public-tinta:

Manageri si antreprenori interesati de noile finantari pentru regiunea Dunarii-Marea Neagra; specialisti in managementul inovarii si dezvoltare/inovare; consultanti din sectoarele public si privat; experti in protectia mediului si energie eco-eficienta; tineri investitori interesati de oportunitati de oportunitati de finantare de tip start-up.

Conditiile participarii:

Pachetul de Training:

Contributia baneasca pentru participarea la cursurile SCOLII de VARA este in valoare de 825 lei/persoana (nu se percepe TVA). Contributia NU acopera transportul sau serviciile hoteliere (cazare, masa, SPA, parcare etc) pentru participanti. Pachetul de Training contine:

 • materiale bibliografice si mapa sesiunii;
 • CD-ul sesiunii;
 • Certificat de Absolvire, eliberat sub egida Academiei Romane de catre Fundatia Universitara a Marii Negre - statut consultativ la ONU, in co-tutela cu Fundatia EUROLINK-Casa Europei, membra a IIE Network.

Pachetul Complet:

Contributia baneasca pentru Pachetul Complet este in valoare de 1875 lei/persoana (include Pachetul de Training si serviciile hoteliere pentru 5 nopti). Participantii care opteaza pentru Pachetul Complet beneficiaza de urmatoarele servicii suplimentare fata de cele mentionate in Pachetul de Training:

 • acces gratuit la piscina, jacuzzi, terasa pentru plaja, sala fitness, parcare;
 • bonuri valorice pentru masa (in valoare de 50 lei/zi);
 • cazare in camere duble (trei stele superior - Complex SPA Grand Hotel - Eforie Nord) pentru 1-2 persoane (nu se percepe diferenta pentru a doua persoana).

In vederea inscrierii, cei interesati sunt rugati sa transmita Formularul de Inscriere pana cel tarziu in data de 23 iunie 2011.

Inscrieri:

Inscrierea participantilor se va face conform principiului "primul venit-primul servit", in limita celor 20 locuri disponibile. Termenul limita pentru inscrieri este data de 23 iunie 2011. Pentru grupuri de minim 3 participanti se acorda un discount de 10% din contributia baneasca aferenta participarii la curs (Pachet de Training).

Informatii suplimentare:
EUROLINK-Casa Europei
e-mail: eurolink@b.astral.ro
tel./fax: 021.2304997.