In cazul in care nu puteti vizualiza corect, accesati siteul:
Fundatia EUROLINK - Casa Europei -- Buletin Informativ - Octombrie 2011

antet newsletter

Octombrie 2011 www.HouseofEurope.ro

SUMARDetalii suplimentare pot fi consultate pe siteul Fundatiei EUROLINK - Casa Europei

Platforma Central Europeana pentru o Concurenta Loiala si Transparenta - Platforma CEFTAC

Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea absorbtiei Fondurilor Europene - EU - RO Clearing Funds


Cursuri

StructuralFunds logo

Consultanti si Experti in Fonduri UE: specializare in Managementul Proiectelor si Programelor Europene

Prin Programul National de Formare Sistematica (www.StructuralFunds.ro), initiat in anul 2007, sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds" de EUROLINK - Casa Europei in parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", de-a lungul a patru ani universitari succesivi, au fost formati peste 350 de manageri, consultanti si experti din sectorul public, ca si din mediul privat. Reorganizarea in curs a sistemului absorbtiei Fondurilor UE, la presiunea Comisiei Europene, ofera acum ocazia mult mai multor tineri, mai ales, sa aleaga sa se specializeze in acest domeniu de varf, care trebuie sa racordeze - pana la urma - si Romania la ritmul modernizarii si competitivitatii occidentale.

Acum, sub impactul noii Stategii UE pentru Regiunea Dunarii, precum si a Planului "INNOVATION UNION", al noului meniu de finantari corespondente, cei interesati au acces la un program de tip post-universitar de medie durata, innoit si imbogatit, dedicat in mod expres celor care vor sa fie cu un pas inainte si vor sa se specializeze rapid in managementul inovarii si al proiectelor inovative din Fonduri Europene si in formarea parteneriatelor si coordonarea consortiilor de parteneri europeni.

In acest sens, informam asupra faptului ca sunt deschise inscrierile de toamna, in noul format conceput pentru a raspunde adecvat noului sistem de accesare a fondurilor europene. Printre atuurile ce confera temeinicie si originalitate acestui program educational mentionam:

 • se desfasoara in sistem integral on-line (pe Internet), pe durata a trei luni calendaristice;
 • continutul multi-diciplinar al modulelor personalizate ofera o perspectiva panoramica si o abordare trans-sectoriala asupra tuturor aspectelor legate de redactarea proiectelor de investitii;
 • da posibilitatea inscrierii gratuite a absolventilor, la cerere, in Baza de Date a Expertilor, Consultantilor si Managerilor;
 • elaboreaza, la cerere, o Scrisoare de Recomandare catre angajatori vizati sau potentiali;
 • ofera informare si consiliere personalizata;
 • faciliteaza participarea la proiectele pe rol si in curs de initiere ale Retelei Regionale pentru Inovare Dunare-Marea Neagra (HouseofEurope.ro), coordonate de Fundatia EUROLINK-Casa Europei.

Coordonator Stiintific al programului este Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU, Training Consultant al Team-Europe - Reprezentanta Comisiei Europene/Sef Departament Institutul de Economie Mondiala al Academiei Romane. Pentru detalii suplimentare si inscrieri, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina de internet www.StructuralFunds.ro sau sa contacteze Secretariatul Tehnic la adresele de e-mail info@houseofeurope.ro sau la tel./fax: 021.2304997.

Termen-limita pentru inscrieri este data de 12 octombrie 2011.

Partenerii Media ai programului nostru sunt: CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Tribuna Economica, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".


Evenimente

CEFTAC Platform logo

Salonul Anual de Solutii Practice si Transfer Know-How pentru Inovare - "Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii" - Centrul ArCuB, 24 noiembrie 2011

Distinsi Parteneri/Dragi Colegi,

dupa cum cunoasteti, prin Planul "INNOVATION UNION", Uniunea Europeana a decis o completa reformare a finantarii procesului de inovare economica, sociala si tehnologica prin alocarea in urmatorii ani a unei imnpresionante sume de 485 de miliarde euro. Multinationalele de pretutindeni vor avea sansa unei implicari directe prin co-finantarea marilor proiecte sau parteneriate public-private, iar antreprenorii IMM sunt puternic incurajati sa preia rapid inventii si inovatii spre a recupera din decalajul care se adanceste fata de SUA si economiile emergente BRIC.

Totodata, prin recent adoptata Strategie pentru Regiunea Dunarii, valul Inovarii este destinat sa atinga si Romania. Atat administratiile locale, cat si operatorii privati de pe tot teritoriul romanesc pot sa se implice in proiecte concrete care au mai ales in vedere domeniile tutelate de Romania: navigare pe cursul Dunarii; turism si patrimoniu cultural; riscuri de mediu.

Inovarea, insa, incepe si presupune si o masiva SCHIMBARE de STIL, de mentalitate, de abordare a noastra ca indivizi si ca societate, la toate palierele, de la folosirea tehnologiei la expresivitatea prin arta.

De aceea, in al 7-lea an consecutiv, va chemam sa ne fiti alaturi in mod activ si profitabil cu ocazia Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania, in ziua de 24 noiembrie 2011, in elegantele spatii ale Centrului ArCuB. Evenimentul este organizat in parteneriat de catre EUROLINK-Casa Europei, Mastermind Communications si Centrul ArCuB si se va desfasura sub forma unui Salon de Solutii Practice si Transfer de Know-How, axat pe promovarea inovarii prin competivitate, pe baze IC&T, obiectiv-cheie al Centrului Regional de Excelenta pentru Inovare in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, reprezentant in Romania al Flagship-ului "FuturICT - Knowledge Accelerator", initiat de DG Enterprise, Comisia Europeana.

Structura de business inter-activa si multi-functionala a Salonului cuprinde:

 • LABORATORUL de DIAGNOZA pentru investigarea problemelor, depistarea cauzelor profunde, intelegerea blocajelor si previzionarea cailor de actiune in vederea Relansarii prin Inovare a afacerilor / investitiilor;
 • MALL de IDEI, SOLUTII si FINANTARI prin care propunem povesti de succes, noi linii / programe / solutii concrete de finantare, parteneriate si alternative in Regiunea Dunarii - Bazinul Marii Negre;
 • BUSINESS MATCHING POINT - Standuri de prezentare corporativa si sesiuni de relationale (networking).
 • PERFORMANCE COLECTIV - concurs cu premii pentru tinerii profesionisti din profesiile vocationale de moda si de artisti care pledeaza pentru noi stiluri de viata, sub deviza "New Danubian-Black Sea Innovation Life-Styles", performeri ce vor fi recompensati cu trofee personalizate din partea partenerilor / sponsorilor evenimentului;
 • Ceremonia de Decernare a Distinctiei Anuale "PERSONALITATEA ANULUI pentru o ROMANIE EUROPEANA" - editia a 9-a;
 • Gala "CAMPIONI ROMANI in AFACERI", competitie initiata cu ocazia SAPTAMANII EUROPENE IMM din anul 2010, in scopul relansarii si stimularii antreprenoriatului romanesc - editia a II-a.

Credeti ca ati putea sa ratati o asemenea ocazie? In orice maniera ati participa - Partener, Sponsor, Concurent, Participant / Delegat - , compania sau organizatia Dvs. ar avea decat de castigat prin consolidarea de prestigiu / brand si proba de responsabilitate social-corporativa pe care, in acest context, aveti ocazia sa le puneti in valoare.

Pentru edificare, va rugam sa consultati initial pagina www.HouseofEurope.ro si, ulterior, sa solicitati informatii suplimentare despre conditiile de inscriere si parteneriate din partea Secretariatului Consortiului Organizatoric.

Va asteptam cu drag la eveniment!

din partea Consortiului Organizatoric
Sever AVRAM
Presedinte Executiv
EUROLINK-Casa Europei
Mihai MATIES
Director
Mastermind Communications


Relationare

EUROLINK - House of Europe logo

Fundatia EUROLINK - Casa Europei
coordoneaza urmatoarele retele regionale:

Centrul Regional de Excelenta pentru Inovare FuturICT Bucuresti-Romania - reprezentant in Romania al Flagship-ului "FuturICT - Knowledge Accelerator", initiat de DG Enterprise, Comisia Europeana.

Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii - lansata in luna mai 2011, cu ocazia celebrarii la Bucuresti a Zilei Maritime Europene.

Social Media

Ne puteti gasi si pe Facebook la adresa:
http://www.facebook.com/houseofeurope.ro


Nota

In cazul cazul in care nu mai doriti sa primiti comunicatele de presa sau buletinele Casei Europei, va rugam sa transmiteti un e-mail de refuz pe adresa: info @ houseofeurope.ro. Dimpotriva, daca doriti sa le directionam catre alte institutii sau persoane interesate, rugam sa ne transmiteti adresele respective.