Festivalul de Dans Oriental 2012

Festivalul Dansului Oriental - 26 mai 2012:
Wael Mansour (Egipt) la Bucuresti

Marele coregraf si dansator de origine egipteana Wael Mansour, veritabil creator de scoala artistica in Italia, va fi invitatul extraordinar al celei de-a doua editii a Festivalului de Dans Oriental ce va avea loc pe scena salii de teatru "Nichita Stanescu" a Centrului Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor din Bucuresti (str. Mihai Voda nr. 17, la intersectia cu Splaiul Independentei), sambata - 26 mai 2012, orele 19:30. Alaturi de Wael Mansour, vor evolua unele dintre cele mai talentate si atragatoare dansatoare de acest gen din Romania, inclusiv ansamblul Celestial Belly Dancers.

Wael Mansour la Bucuresti

Absolvent al Academiei Nationale de Folclor si Teatru din Cairo, Wael Mansour este unul dintre cei mai cunoscuti artisti si profesori in domeniul teatrului oriental, fiind el insusi organizatorul unor importante festivaluri, atat in tara de origine - "The Nile Group Festival", cat si in Italia - Festivalul "Heshk Beshk" de la Venetia. Publicul si profesionistii dansului oriental din Romania se intalnesc, astfel pentru a doua oara cu acest reputat coregraf, care va sustine, in a doua zi a festivalului workshop-uri tehnice si va initia pe participanti in "Hagala" - dansul specific beduinilor arabi.

Institutul Dansului Oriental

Fondurile colectate in urma organizarii acestui spectacol extraordinar gazduit la Bucuresti, cu sprijinul Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, vor servi in scopul fondarii Institutului Dansului Oriental din Romania, precum si proiectelor artistice si culturale viitoare ale acestei indraznete initiative, la originea careia se afla Dr. Cintia Petrescu-Teoharie.

Rezervarea locului

Spectatorii interesati isi pot rezerva cu anticipatie locul direct pe site sau, in seara evenimentului, incepand cu orele 19.00, in limita locurilor ramase disponibile, direct de la organizatori, din Foaierul salii de spectacol.

Depunerea bancara trebuie facuta cu mentiunea "Contributie baneasca", in valoare de 35 RON in contul:
Fundatia EUROLINK - Casa Europei
Sos. Kiseleff nr. 47, sector 1, Bucuresti
C.I.F.: 10276454
Cont bancar: RO24 RNCB 0281 0070 9179 0001
Banca: Banca Comerciala Romana - Sucursala Floreasca
Fondurile atrase vor servi in scopul fondarii Institutului Dansului Oriental din Romania.

Informatii suplimentare

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati:
Tel./fax: 021.2304997
e-mail: info@houseofeurope.ro.