CEFTAC PLATFORM - European Seminar: Mamaia, 19-21 mai 2005

EUROLINK - House of Europe

 

SEMINARIILE PLATFORMEI CEFTAC

Seminar European de Training

“Concurenta in turism si in serviciile complementare sectorului turistic in perspectiva integrarii economiei romanesti in Piata Unica Europeana”

Hotel SunQuest-Mamaia

19-21 mai 2005

 

Scurta descriere

In conditiile in care recente estimari oficiale au evidentiat ca aproximativ 75-80% din firmele cu capital romanesc vor disparea sau vor intra in lichidare dupa momentul aderarii la UE, prevazut pentru ianuarie 2007, aplicarea principiilor, orientarilor, normelor si rigorilor in materie de respectare a regimului  concurentei, ca si a cultivarii unei veritabile culturi concurentiale in mediul economic devine “nodul gordian al intregului proces de integrare a Romaniei.  

In plus, alte evaluari ale specialistilor implicati in consultanta din domeniul dreptului concurentei arata ca circa 80% din companiile din Romania nu respecta prevederile legii concurentei.

In aceasta privinta, companiile ar trebui sa dobandeasca capacitatea de a se proteja legal, mult mai eficient, si de a se adapta rapid la competitia acerba de pe Piata Europeana, care va ingloba din 2007 si mediul de afaceri din Romania. In favoarea unei integrari cat mai line si rapide, Romania va beneficia pana in 2009 de 11 miliarde de Euro, prin fondurile structurale si de coeziune ale Uniunii Europene, iar aproximativ 6 miliarde vor fi accesibile direct organizatiilor si companiilor romanesti.

Ca initiativa a societatii civile romanesti, Platforma CEFTAC (Central European Advocacy for a Fair and Transparent Competition) a fost creeata sub auspiciile si cu sprijinul Programului PHARE al Comisiei Europene si este menita sa monitorizeze respectarea legislatiei in domeniul concurentei si sa pledeze in favoarea unui mediu concurential la nivelul intregii regiuni. Ea contine sectiuni specializate pentru promovarea bunelor practici in procesul de privatizare si dereglementare, asistenta si orientare si consiliere juridica pe probleme de concurenta, comunicate de presa si rapoarte, precum si un forum de discutii.

Tocmai de aceea, Platforma central–europeana CEFTAC, ofera mediului de business solutii concrete, inclusiv prin promovarea unor seminarii regionale sustinute de consilieri de pre-aderare din Uniunea Europeana si alti consultanti de prestigiu, destinate:

In cadrul evenimentelor organizate sub egida Platformei Central-Europene CEFTAC, sub Patronajul de Onoare al Autoritatii Nationale pentru Turism, s-a organizat in perioada 19-21 mai 2005 la Hotelul SunQuest din Mamaia,  SEMINARUL EUROPEAN de TRAINING: “Concurenta in turism si in serviciile complementare sectorului turistic in perspectiva integrarii economiei romanesti in Piata Unica Europeana”. Programul Seminarului European poate fi consultat aici.

Parteneri oficiali:

Partenerii Asociati ai Platformei CEFTAC:

 

SCA Hahui & Asociatii
SCA Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
Phaeton Gala - PR & Lobby Agency
Total Consult - Legal & Business Management
SmartGens - Translation & DTP

 

Sponsori oficiali:

 

PETROM SA

THR MAREA NEAGRA

Transilvania Travel

 

Hotel Central,

Mamaia

Best Western

Hotel Savoy

Mamaia

 

Sponsori tehnici:

 

  • Hotel SunQuest - Mamaia

 

 

Partenerii media:

 

Evenimentul Zilei

Radio Mix

Comunicatedepresa.ro

Comunicatii Mobile

Afaceri Europene

Romanian Business Journal

Cariere

Obiectiv-Tulcea

Neptun TV

Telegraf-Constanta

 Comunicat de Presa (Bucuresti, 23 mai 2005)  


Home

News

Main issues

Projects

Youth

Press Release

Contact