PRESS RELEASE

EUROLINK - House of Europe

  2010  

19 februarie 2010

Emisiunea ANTREPRENOR prezinta

"SCOALA BANILOR EUROPENI"

12 februarie 2010

Formare si certificare internationala

in "Knowledge Management"

3 februarie 2010

Comunitatea

"Knowledge Management"

EUROLINK Press Releases (archives): 2001-2003 2003-2005
2006-2007 2008-2009

 

 

ANTREPRENOR - Money Channel TV: amfitrion special al Scolii Banilor Europeni

 

Bucuresti, 19 februarie 2010

 

Emisiunea "ANTREPRENOR" (Antreprenor.net) reprezinta pentru comunitatea managerilor si oamenilor de afaceri din Romania, mai ales a tinerilor intreprinzatori care isi deschid noi firme sau linii de activitate, unul dintre cele mai populare programe ale postului de profil "The Money Channel TV". Dupa cum pasionatii emisiunii stiu deja, in cadrul acesteia, oamenii de succes din toate domeniile deschid cutia cu secretele profesionale si spun cum au intrat in afaceri, care au fost cele mai grele incercari prin care au trecut, ce modele i-au inspirat, ce oportunitati i-au motivat si cu ce bani i-au finantat. Prin initativele media si concursurile sale (vezi "Testul de Afacereza"), "ANTREPRENOR" si-a onorat pana acum din plin promisiunea de a comunica si sustine in Romania spiritul antreprenorial autohton, prin oferirea de informatii utile si exemple relevante celor care au afaceri pe cont propriu sau care doresc sa inceapa propria afacere. Realizatorul emisiunii este jurnalista Luiza Gireada.

 

In acest spirit, in editia urmatoare de marti, 23 februarie orele 17.30, emisiunea va prezenta publicului intersat initiativa “SCOALA BANILOR EUROPENI", un proiect non-guvernmental de informare, consiliere si training realizat sub egida Platformei de Actuime si Interventie Rapida "EU-RO Clearing Funds" pentru sprijinirea absorbtiei Fondurilor Europene de catre Fundatia EUROLINK - House of Europe (HouseofEurope.ro) in cooperare cu Knowledge Management Institute, fondat pe plan international la Washington D.C. - sucursala Romania (Knomacons.ro; kminstitute.org).

 

Proiectul se bucura de sustinerea amabila a AIPPIMM - Agentia pentru Implementarea Programelor si Proiectelor pentru IMM a Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si CRFB - Centrul Regional de Formare pentru Administratia Publica - Bucuresti  din cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Participantii la reuniunile desfasurate sub emblema "SCOALA BANILOR EUROPENI" au beneficiat si vor continua sa beneficieze de o informare actualizata, direct de la sursa, asupra oportunitatilor cele mai fierbinti si mai atractive de finantare europeana si nationala la pachet cu formarea si certificarea internationala a absolventilor ca specialisti in Managementul Cunoasterii (Knowledge Management Specialist) pentru integrarea lor mai competitiva si rapida in echipele de management ale investitiilor in curs sau imediat urmatoare. Aminintim, in acest context, ca editia urmatoare din 25-26 februarie 2010 a Scolii Banilor Europeni ii va avea drept invitati de onoare pe consultantii si coordonatorii CRENoS (Prof. Univ. Dr. Stefano USAI si Prof. Univ. Dr. Marco CAREDDA), Consorzio Latte din Italia (Dl Toto MELONI) si ai Retelei Internationale OpenMed (Grupul de Cooperare si Dezvoltare in Bazinul Marii Mediteraneene - Dl Emanuele CABRAS), finantata de Comisia Europeana.

 

Pentru persoanele interesate sa consulte detalii suplimentare, precizam ca a fost recent activata o sectiune de informare si schimb de cunostinte si bune practici in cadrul Knowledge Management Community (KMC) pe site-ul www.StructuralFunds.ro, iar agenda si beneficiile participarii la evenimentul “Scoala Banilor Europeni" pot fi consultate, de asemenea, la sectiunea Noutati a paginii web mentionate.

 

Partenerii Media ai programului sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

 

Pentru conformitate,

EUROLINK-House of Europe

c/o Platforma EU-RO Clearing Funds 

 

 


 

Formare si certificare internationala in Knowledge Management

in sprijinul realizarii proiectelor cu finantare europeana

~ SCOALA BANILOR EUROPENI, ed. a II-a, 25-26 februarie 2010 ~

 

Bucuresti, 12 februarie 2010

 

In perioada cea mai recenta, eforturi conjugate si diverse initiative ale mediului de consultanta si societatii civile au inceput sa determine o presiune mai eficienta asupra autoritatilor pentru imbunatatirea procesului de accesare al Fondurilor Europene, determinand deja masuri si proiecte legislative care sa concure la recuperarea intarzierilor, transparentizarea procesului si cresterea vitezei de evaluare si acces la finantarile respective.

 

Pentru toti expertii sau managerii atat din sectorul public, cat si din cel privat avem placerea sa aducem in atentie faptul ca inscrierile pentru participarea la cea de a II-a editie a SCOLII BANILOR EUROPENI sunt inca deschise tuturor celor care isi doresc sa combine o formare - certificare internationala in management - oferita prin Knowledge Management Institute - sucursala Romania (kminstitute.org; knomacons.ro) cu familiarizarea privind cele mai noi surse de finantare europeana valabile in aceasta perioada, precum si cu schimbarile si cerintele impuse de accesarea/implementarea cu succes a acestor programe sau proiecte.

 

Originalitatea acestui program non-guvernamental care se bucura de amabilul sprijin al Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), precum si al CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud - Italia), plasat sub egida Platformei EU-RO Clearing Funds (StructuralFunds.ro) consta in principal in oferirea unui cadru inter-activ concomitent de informare, training si consiliere celor motivati sa faca o schimbare in bine in cariera lor profesionala, sa-si certifice competentele si abilitatile acumulate ca Knowledge Management Specialist si sa-si clarifice etapele demararii si implementarii performante a unui proiect de investitii in cele mai diferite domenii economico- sociale care beneficiaza de sprijinul finantarilor UE sau internationale - analiza realista a oportunitatilor investitionale, colaborarea consultantului cu beneficiarul, evitarea erorilor adminstrative etc.

 

Partenerii Media ai evenimentului sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

 

In acest sens, recent creata arena de expertiza si transfer al bunelor practici Knowledge Management Community (KMC) s-a alaturat sprijinirii acestor eforturi, facilitand schimburile de idei, cunostinte si informatii intre cei peste 125 de absolventi care au urmat modulele precedente organizate incepand cu luna februarie 2009.

 

Pentru detalii complete asupra agendei, invitatilor si inscrieri, cei interesati sunt rugati sa viziteze siteul www.StructuralFunds.ro si sa transmita expresiilor lor de interes, pana cel tarziu in data de 17 februarie 2010, la adresa eurolink@b.astral.ro sau tel/fax: 021.2304997.

 

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei "EU-RO Clearing Funds"

c/o EUROLINK- House of Europe


Inaugurarea arenei virtuale proprii de expertiza si schimb de bune practici -

avantaj competitiv prin Comunitatea "Knowledge Management"

 

Bucuresti, 3 februarie 2010

 

In urma desfasurarii  pe durata a mai bine de un an a celui dintai program neguvernamental mobil intitulat “Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene", demarat la inceputul anului 2009 la Bucuresti, fondatorii si organizatorii programului, sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds", Fundatia EUROLINK-House of Europe (HouseofEurope.ro), in cooperare cu Knowledge Management Institute - sucursala Romania (Knomacons.ro) au initiat si pus in functiune incepand cu luna februarie 2010 propria arena virtuala de informare, dezbatere, comunicare publica, consultare si networking, dedicata integral membrilor actuali sau potentiali ai Comunitatii KM (Managementul Cunoasterii) in Romania.

 

Subliniem, in acest context, ca Managementul Cunoasterii reprezinta cea mai recenta si inovativa filiera de formare, certificare si cooperare internationala in domeniul managementului in domeniul consultantei globale, lansata si consolidata la inceputul acestui deceniu dinspre Statele Unite prin activitatile si proiectele coordonate de specialistii International Knowledge Management Institute (Washington D.C., kminstitute.org) pe toate cele cinci continente. Pentru Europa de Est, sucursala de reprezentare se afla la Bucuresti, fiind prezidata de Dl Octavian SERBAN, MBA la Georgetown University, Certified Knowledge Manager, trainer si manager de proiecte internationale cu o vasta experienta internationala si cu mediul de afaceri intern prin activitatea depusa in cadrul Ministerului Economiei si in proiecte sub egida Comisiei Europene. In Europa, IKM Institute mai are deja deschise reprezentante extrem de active la Londra si Basel (Elvetia).

 

Functionalizarea unei sectiuni speciale web s-a nascut la sugestia si cererea celor peste 100 de absolventi de pana in prezent, provenind atat din sectorul privat, cat si din cel public care resimt tot mai mult beneficiile impartasirii cu colegii sau partenerii lor a bunelor practici, principii de actiune, contacte de afaceri, schimburi de cunostinte, metode de lucru si modalitati de structurare organizationala, oferite de sistemul Knowledge Management. Orientarea tematica majora a Comunitatii KM in Romania a avut in special in vedere sprijinirea tuturor managerilor, expertilor sau intreprinzatorilor motivati sa foloseasca noul know-how KM, acumulat in procesul concret de accesare, gestionare, evaluare si audit ale proiectelor si investitiilor ce au la baza co-finantare din fonduri UE. Pana in prezent, in afara cooperarii privilegiate cu Casa Europei, reuniunile de informare, training si consiliere derulate sub patronajul KM Institute-Romania s-au bucurat de amabilul sprijin al unor prestigioase organizatii si institutii publice sau private precum: Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), Asociatia de Stiinte Alternative din Romania, Biroul de Imagine, Centrul Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti (CRFB), CRENoS - Centro Ricerche Economiche Nord Sud (Italia), SCA Deleanu Vasile-Avocati (membra Warwick Legal Network), Detente Consultants (Paris), Fundatia "Radio Romania", METROUL SA, Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea".

 

Mai precizam ca, pentru moment, aceasta sectiune este valabila in limba romana, urmand ca - in functie de dezvoltarile ce vor surveni - sa se extinda si in limba engleza. Pentru toti cei interesati de evenimentele si reuniunile de lucru ale Comunitatii KM si de editiile viitoare ale SCOLII BANILOR EUROPENI, amintim ca, spre edificare, acestia sunt invitati sa consulte pagina de internet www.StructuralFunds.ro sau sa ne adreseze intrebari sau solicitari specifice pe adresa eurolink@b.astral.ro .

 

Totodata, mai multe precizari utile pot fi regasite in cadrul relatarilor, comentariilor sau anunturilor de presa gazduite in special de urmatorii fideli Parteneri Media: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

 

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei EU-RO Clearing Funds

c/o EUROLINK-House of Europe

 

Home

News

Main issues

Projects

Youth

Press Release

Contact