ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI

si COMPETITIVITATII in ROMANIA

~ editia a VI-a ~

Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

29 noiembrie 2010

 

 

 

"ZIUA EUROPEANA a CONCURENTEI si COMPETITIVITATII"

Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei

Amfiteatrul "Alexandru Ioan Cuza"

29 noiembrie 2010

 

 

  ~ Comunicate de Presa ~

 Platforma CEFTAC

in favoarea integrarii economiei romanesti in Piata Unica Europeana

Editia a VI-a a Forumului

“Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania”

 

 

Bucuresti, 26 noiembrie 2010

 

Luni, 29 noiembrie 2010, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (Amfiteatrul Al. I. Cuza, orele 9:30), Forumul juridico-economic de solutii practice “Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania” deschide portile unei ample dezbateri a profesionistilor din domeniile concurentei, achizitiilor publice, creditarii financiare si parteneriatului public privat, in scopul unei mai corecte intelegeri si aplicari in practica a noii legislatii adoptate recent si in Romania.

 

Acest unic eveniment dedicat relatiei intre concurenta, competitivitate si protectia drepturilor consumatorilor se afla la cea de-a sasea editie si reprezinta continuarea unui proiect fondat cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene in anul 2004, sub egida Platformei CEFTAC (Central European Advocacy for a Fair & Transparent Competition), coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, in parteneriat cu Consiliul Concurentei si CCIR.

 

In acest an, obiectivul central consta in sintetizarea rezultatelor unor consultari publice anterioare si redactarea in vederea transmiterii catre Presedintia Consiliului Uniunii Europene a unui Document de Pozitie ce vizeaza, in mod special, solicitarea unui sprijin mai coerent si constant pentru indeplinirea obligatiilor Romaniei ca Stat Membru al UE si transpunerea cetateniei europene active in practica curenta, legala, institutionala, civica etc., cu privire la cetatenii romani.

 

Mentionam ca Forumul se bucura de amabilul sprijin si prezenta Adjunctului Ambasadorului Regatului Belgiei, Dl Jose de PIERPONT - in calitatea sa de Inalt Reprezentant al Presedintiei UE la Bucuresti, a reprezentantului Parlamentului European, Dl Deputat Petru LUHAN, a Vicepresedintelui Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, Dr. Crenguta LEAUA, a Directorului Centrului European pentru Protectia Consumatorului, Dl Razvan RESMERITA, a reprezentantului Consiliului Consultativ al Consiliului Concurentei, Dl Viorel MUNTEANU, fost presedinte al acestei institutii, precum si al altor distinsi reprezentanti ai autoritatilor centrale si ai asociatiilor profesiilor liberale partenere din Romania.

 

In parea finala, ce se va desfasura la orele 13.30, va avea loc editia a IV-a a ceremoniei de decernare a Diplomei de Excelenta pentru Jurnalism European, in cadrul careia 14 jurnalisti si lideri de opinie din intreaga mass-media activa in Romania si Republica Moldova urmeaza sa primeasca aceasta distinctie. 

 

Partenerii institutionali ai evenimentului: Institute of Competition Law (Paris), Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National al Magistraturii, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, Uniunea Profesiilor Liberale din Romania, Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, Knowledge Management Institute-Romania, Asociatia Specialistilor in Achizitii Publice din Romania, Centrul European al Consumatorilor din Romania. Partener Asociat: Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (C.E.C.C.A.R.). Sponsor Oficial: Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Partenerii media:  Agentia de Presa RADOR, Concurrences.com, e-Competitions, CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, Ziarul TIMPUL, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support.

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 si email: eurolink@b.astral.ro .

 


Bucuresti, 3 noiembrie 2010

 

Pentru o piata mai functionala si mai respectuoasa

fata de consumatorii romani

~ decidentii economici invitati la Consultare Publica (Ziua Europeana a Concurentei) ~

 

Conform unei traditii instaurate deja din anul 2005, coordonatorii Platformei  CEFTAC - proiect fondat cu sprijinul Programului PHARE al Uniunii Europene, in parteneriat cu Consiliul Concurentei si CCIR, lanseaza in ajunul editiei a VI-a a Forumului anual de solutii practice “Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii” (Bucuresti - Palatul CCIR, 29 noiembrie 2010) o invitatie la CONSULTARE PUBLICA asupra rezultatelor activitatii acestui important organism, in special din unghiul de vedere al finalitatii centrale ce se refera la cresterea calitatii produselor / serviciilor disponibile in Romania, al functionalitatii si competitivitatii pietelor si, nu in ultimul rand, la o mai buna protejare a drepturilor legitime ale consumatorilor.

 

Rezolvarea problemelor ridicate de loialitatea si transparenta mediului concurential depinde in covarsitoare masura de autoritatea morala a institutiilor si de gradul lor de inter-comunicare si cooperare. De aceea, in dorinta de promovare mai energica a „culturii concurentei” si a sporirii transparentei rezultatelor activitatii Consiliului Concurentei, chestiunile supuse evaluarii paralele a mediului de afaceri si a societatii civile se concentreaza asupra impactului economic si social al investigatiilor si analizelor de piata intreprinse in cursul anului anterior, al eficientei masurilor si amenzilor aplicate, al  implementarii schemelor de Ajutor de Stat, acceptate de Comisia Europeana asupra anumitor sectoare problematice sau in curs de dezvoltare, al neutralitatii, acuratetei si vizibilitatii activitatilor ce ar merita initiate de Consiliu in privinta participarii economiei autohtone la Piata Unica Europeana.

 

Incurajam pe toti cei interesati sa modifice in bine mediul de afaceri din Romania sa viziteze site-ul oficial al Forumului si sa completeze raspunsurile la problemele puse in discutie. Sinteza acestor raspunsuri se va regasi in Sumarul Executiv al Raportului Platformei CEFTAC, ce va fi pus la dispozita institutiilor europene - in special DG Concurenta (Comisia Europeana), a opiniei publice si in vederea dezbaterii Forumului. Totodata, esenta observatiilor, recomandarilor si propunerilor va fi transmisa in cadrul unui Document de Pozitie, ce urmeaza sa fie avansat de Casa Europei in atentia Consiliului UE, in ajunul summit-ului din decembrie 2010, in vederea imbunatatirii perceptiei comportamentului Statului roman in raport cu institutiile comunitare, dar si cu proprii cetateni, din perspectiva dublei lor cetatenii europene, dobandita in urma ratificarii Tratatului de la Lisabona si a apartenentei Romaniei la UE.

 

Partenerii media ai Forumului sunt: Agentia de Presa RADOR, Concurrences.com, e-Competitions, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro-B1 TV, Finantare.ro, Ziarul TIMPUL, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, NewsChannel.ro, GhiseulBancar.ro, ClubAfaceri.ro, ComunicateMedia.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, Comunicatii Mobile, PRwave.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - “EU-RO Clearing Funds”.

 

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Secretariatul Consortiului Organizatoric la   tel./fax: 021.230.49.97 sau e-mail eurolink@b.astral.ro .

 

 

 

Parteneri Institutionali

ai Platformei CEFTAC

 

Consiliul Concurentei

din Romania

 

Camera de Comert si

Industrie a Romaniei


 

Partener Asociat

 

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati

din Romania

 

 


 

Parteneri

 

Consiliul Superior

al Magistraturii

 

Institutul National

al Magistraturii

 

Uniunea Profesiilor

Liberale din Romania

 

Knowledge Management Institute - sucursala Romania

 

Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene

 

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania

 

Asociatia Specialistilor in Achizitii Publice din Romania

 

Centrul European al Consumatorilor in Romania

 


 

 

Sponsor Oficial

 

Camera de Comert si

Industrie a Romaniei

 

 

Sponsori Tehnici

 

Phaeton Gala.

PR & Lobby Consulting

 

Tactic Communications

 


 

Pachete beneficii

 


 

Comunicate de presa

 


 

Ziua Europeana a Concurentei

- un eveniment anual al societatii civile romanesti, menit sa mentina o monitorizare / evaluare paralela asupra relatiei cruciale intre concurenta, competitivitate si drepturile consumatorilor.