Ziua Europeana a Dunarii 2012

Ziua Europeana a Dunarii 2012

Prin decizia comuna a Comisiei Europene - DG REGIO, Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei si a Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene (CODCR), ZIUA EUROPEANA A DUNARII va fi marcata, in acest an, printr-un complex de evenimente oficiale si ale mediului de afaceri si academic, la Bucuresti - Romexpo, Casa Dunarii si Academia Romana - si la Drobeta Turnu Severin - Defileul Dunarii. Scopul central este acela de a sprijini proiectele de investitii in vederea implementarii Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), in contextul vizitei Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, E.S. Dl Johannes HAHN.

Ca integrator de proiecte desemnat in mod oficial, Grupul de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare - Marea Neagra", initiat in cadrul Consiliul Consultativ al SUERD din cadrul MAE, in parteneriat direct cu Secretariatul General CODCR - Casa Dunarii, invita organizatiile si companiile interesate sa se alature initiativei de lansare si sustinere in principal a doua proiecte internationale prioritare: proiectul de "HUB INOVATIV SUD-EST EUROPEAN" si proiectul cultural-turistic "EUROPOLIS".

Pentru coordonatorii companiilor sau proiectelor in regiunea Dunarii (intreg teritoriul Romaniei este eligibil pentru finantare), organizatorii pun la dispozitie un stand de prezentare, precum si posibilitatea interventiei in cadrul Editiei Speciale / Expozitiei de Proiecte "SCOALA BANILOR EUROPENI". Pentru informatii suplimentare si inscrieri, va rugam sa contactati Secretariatul Organizatoric la tel./fax: 021.230.49.97; mobil: 0723.699.857; e-mail: info@houseofeurope.ro

Calendarul evenimentelor

sageataROMEXPO, Pavilion C1 - Joi, 28 iunie 2012

15.00-15.30 Sosirea si inregistrarea participantilor.

15.30-17.30 Desfasurarea Editiei Speciale si a Expozitiei de Proiecte SCOALA BANILOR EUROPENI, sub genericul:
"Lobby institutional in favoarea proiectelor strategice propuse de Grupul de Actiune "Dunare-Marea Neagra"

 • Rolul si oportunitatile oferite de Grupul de Actiune "Dezvoltare integrata: Dunare-Marea Neagra" ca integrator de proiecte pentru implementarea SUERD. Prezinta: Sever AVRAM, Presedinte Executiv, EUROLINK-Casa Europei
 • Propunerea proiectului-cadru "HUB INOVATIV SUD-EST EUROPEAN": conexiuni, implicatii si perspective de dezvoltare, cu accent pe zona Mehedinti si Banat. Raportor: Arh. Cristian BANICA din partea Retelei Regionale pentru Inovare Dunare-Marea Neagra
 • Prezentarea proiectului de sensibilizare-constientizare "EUROPOLIS" in favoarea integrarii patrimoniului cultural-istoric si consolidarii unei identitati comune danubiene. Raportor: Prof. Horia BARNA, Consilier Personal al Ministrului Culturii si Patrimoniului
 • Transfer de bune practici: proiecte in zona de confluenta Dunare-Delta-Marea Neagra (navigabilitate, turism, riscuri de mediu).
  Speakeri (lista previzionala):
  Jamil BENABDALLAH, Directorul pentru Europa Centrala si de Est al Grupului ARTELIA - Detente (Paris);
  Petra SZAVICS, Expert, fost consilier al Presedintiei Uniunii Europene pe probleme de dezvoltare regionala/mediu;
  Calin MUSTAREATA, Magna Development

17.30-18.00 Sesiune de intrebari si raspunsuri


sageataAcademia Romana - Vineri, 29 iunie 2012

12.00-13.00 In cadrul "Key Stakeholders High Level Meeting", organizata de CODR, in parteneriat principal cu Academia Romana si Steibeis Foundation, prezentare din partea Grupul de Actiune "Dezvoltare integrata: Dunare-Marea Neagra"


sageataDrobeta Turnu Severin (Hotel Club G)- Port Cetate (judetul Dolj) - Sambata, 30 iunie 2012

Program integrat in cadrul agendei Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, E.S. Dl. Johannes HAHN.

11.00-11.30 Prezentarea sintezei propunerilor de proiecte integrate ale Membrilor Corporativi ai Grupului de Actiune “Dezvoltare integrata: Dunare-Marea Neagra” in atentia Comisiei Europene - DG REGIO si a Guvernului Romaniei.

14.00-17.00
Pensiunea Danubia Vizita de documentare si croaziera in Defileul Dunarii, urmata de un Spectacol de traditii populare oferit de Pensiunea Danubia (localitatea Eselnita).


Informatii suplimentare:
Fundatia EUROLINK-Casa Europei
Tel/fax: (+4021) 230.49.97 ; Mobil: 0723.699.857
e-mail: info@houseofeurope.ro