Sub Patronajul de Onoare al Ministerului Mediului si Padurilor

si al Consiliului General al Municipiului Bucuresti

cu amabilul sprijin al

Coordonatorului National pentru Strategia UE a Regiunii Dunarii

 

 

 

 

"INCUBATORUL VERDE 2012"

 

in cadrul ZILEI INTERNATIONALE a MEDIULUI în CAPITALA,

sub egida „United Nations Environment Programme”

 

Gradina Botanica din Bucuresti

5 iunie 2012

 

 

 

 

Ziua Internationala a Mediului in Capitala - 5 iunie 2012

 

~ Comunicate de Presa ~

 

NEVOIA DE ECONOMIE VERDE a Capitalei

incolteste in Gradina Botanica

~ marcarea Zilei Internationale a Mediului prin "Incubatorul Verde 2012" ~

 

Bucuresti, 6 iunie 2012

In pofida contextului politic si mediatic puternic influentat de campania electorala in curs, Forumul interactiv “INCUBATORUL VERDE 2012”, desfasurat in spatiile Gradinii Botanice "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti, cu ocazia marcarii Zilei Internationale a Mediului - 5 iunie, sub deviza "Economia Verde - te include si pe tine?", a reunit pe toti decidentii relevanti din randul autoritatilor centrale/locale, mediului de afaceri, diplomatic, academic si ONG din domeniile conexe economiei, culturii verzi, cat si protectiei ambientale.

 

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul eforturilor Casei Europei - EUROLINK de a sensibiliza clasa politica si societatea civila asupra urgentei de a regandi transpunerea in practica a conceptelor-cheie de dezvoltare durabila, implementare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) si a Sinergiei Marii Negre. Lucrarile au fost co-prezidate de ex Secretarul General Adj. ONU, E.S. Dl Ambasador Liviu BOTA si, din partea Consiliului General al Capitalei, de Presedinta Comisiei de Relatii Internationale, Dna Ana Claudia TAPARDEL, care a prezentat un mesaj oficial si in numele Primarului General. Printre institutiile cele mai importante care au fost reprezentate la nivel inalt s-au numarat Academia Romana, ANCS, Ministerul Mediului si Padurilor, MAE, Ministerul Agriculturii, Universitatea din Bucuresti, ArCuB.

 

Majoritatea invitatilor si participantilor - fie din randul expertilor, fie al militantilor -, au fost de acord ca Europa, in ansamblul sau, dar, evident, ca si Romania, se afla la o rascruce in privinta abordarii mentinerii sale in competitia globala, dar si a rezolvarii unor grave probleme de protejare a mediului, acumulate in ultimele decenii. Pentru Capitala, pe fondul crizei financiare prelungite, provocarile par si mai mari, atata vreme cat metropola a ajuns sa fie a doua capitala ca grad de poluare de pe continent si, in ciuda demararii a cateva proiecte de succes, are de rezolvat numeroase probleme legate de resurse energetice, transport local, curatenie, de gandit intr-o noua perspectiva realmente integrata si racordata la presiunile mondiale - in special, pe fondul apropierii si dilemelor implicate de Conferinta RIO 20+, unde Romania va fi reprezentata ca delegatie la cel mai inalt nivel oficial de reprezentare. In final, sub indemnul adresat de Dl Amabsador Liviu BOTA, Presedintele Fundatiei Universitare a Marii Negre si de Coordonatorul Grupului de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra" de pe langa Coordonatorul SUERD din cadrul MAE, Dl Sever AVRAM, participantii au evocat necesitatea impunerii unui Pact National de Mediu in favoarea Eco-Economiei,  conform necesitatii aplicarii complete si unitare a Strategiei UE 2020 si a standardelor de mediu comunitare si, in consecinta, au cerut autoritatilor centrale si locale un angajament mai energic si mai ferm in favoarea respectarii mediului si sprijinirii afacerilor si proiectelor eco-inovative.

 

Consultarea decidentilor si dezbaterile conexe s-au derulat pe fondul unei expozitii de proiecte si afaceri eco de succes in Holul Central al Facultatii de Biologie din cadrul Gradinii Botanice, a unor momente deosebite de animatie teatrala sustinute de trupa URBAN IMPRO, a expozitiei de bijuterii handmade marca Alin DINICA, precum si a celei de pictura si fotografie organizate de Gradina Botanica impreuna cu studentii plasticieni ai Universitatii "Nicolae Grigorescu". La final, tinerii poeti Florentin STRECHE si Marian DRAGOMIR au sustinut un recital din creatia lor lirica.

 

Organizatorii principali au prefatat cele doua momente importante care urmeaza sa aiba loc in aceasta luna cu concursul EUROLINK-Casa Europei si al Retelei Regionale pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii: editia speciala a SCOLII BANILOR EUROPENI la Targul International Dunare-Delta 2012 de la ROMEXPO din data de 28 iunie 2012 si a Workshop-ului Special din cadrul FORUMULUI ECONOMIC organizat la Drobeta Turnu Severin cu ocazia Zilei Europene a Dunarii din 30 iunie 2012, sub egida Coordonatorului National SUERD, in contexul vizitei oficiale a Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, Dl Johannes HAHN.

 

Partenerii Forumului: Comisia de Relatii Internationale - Consiliul General al Municipiului Bucuresti; Ministerul Mediului si Padurilor; Academia Romana; Centrul Cultural ArCuB; Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" - Universitatea din Bucuresti. Parteneri media: CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, "EU-RO Clearing Funds", Body Mind Spirit. 

 


Cum putem salva natura

prin proiecte inovative si  afaceri eco-eficiente

 INCUBATORUL VERDE, Gradina Botanica, 5 iunie 2012

 

Bucuresti, 30 mai 2012

Unde ar fi mai potrivit sa sarbatorim Ziua Internatioanala a Mediului, din calendarul ONU, implicit reimprietenirea noastra cu natura, decat in serele de portocali sau printre palmierii Gradinii Botanice din Bucuresti?

 

Participati alaturi de noi, in data de 5 iunie 2012, incepand cu orele 13.30, la primul Forum Interactiv “INCUBATORUL VERDE 2012”, eveniment complex de constientizare, vizibilitate, networking si lobby, destinat promovarii afacerilor eco-inovative si protectiei mediului in Romania, plasat sub Patronajul de Onoare Ministerului Mediului si Padurilor si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Centrului ArCuB al Primariei Capitalei si al Gradinii Botanice "Dimitrie Brandza" a Universitatii din Bucuresti.

 

Pe langa posibilitatea vizitarii gratuite a unor locuri inaccesibile in restul anului, din cadrul Gradinii Botanice, participantii vor avea sansa sa viziteze standurile de expozitie ale organizatiilor partenere ale Forumului, sa intalneasca pe cei mai importanti decidenti din autoritatile centrale, mediul academic si lumea afacerilor si sa poata gasi solutii eficiente de finantare a proiectelor tipice economiei verzi, pe care o promoveaza cu tarie Strategia 2020 a Uniunii Europene.

 

In plus, pentru a favoriza promovarea educatiei ecologice si o socializare cat mai intensa a participantilor, vizitatorii vor avea parte de surprize artistice pe masura, incluzand momente de consiliere psihologica, improvizatie teatrala, poezie, muzica si dans. Totodata, cei indragostiti de fotografie artistica sau pictura pot admira lucrarile tinerilor artisti expuse la Centrul de Educatie Ecologica din incinta Gradinii Botanice.

 

Parteneri media: CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro,  ComunicateMedia.ro, "EU-RO Clearing Funds", Body Mind Spirit.  

 

 

 

 

Parteneri Institutionali

 

Comisia de Relatii Internationale -

Consiliul General al Municipiului Bucuresti

 

Ministerul Mediului

si Padurilor

Academia Romana

Centrul Cultural ArCuB

Gradina Botanica

"Dimitrie Brandza" -

Universitatea din Bucuresti

 


 

Parteneri

 

Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene

 

Asociatia pentru Stiinte Alternative

 

Fundatia Universitara

a Marii Negre

 

Knowledge Management Institute - sucursala Romania

 

Universitatea Romana de

Stiinte si Arte

"Gheorghe Cristea"

 


 

Sponsor Tehnic

 

 

 


 

Comunicate de Presa

 


 

Social Media

 

 

  House of Europe Facebook page  Facebook
  House of Europe Twitter page  Twitter
  House of Europe Flickr page  Flickr