Forumul Inovarii Integrale Dunare-Marea Neagra (ed. VI)

Conform Raportului oficial „Starea Regiunii Dunarii”, elaborat dupa 5 ani de la declansarea aplicarii SUERD in Romania si in celelalte 13 state ale macro-regiunii, relansarea afacerilor si investitiilor de succes depind in cea mai mare masura de introducerea in practica a unui concept profund si coerent, de „Inovare Integrala”, care sa dinamizeze mentalitatile, practicile si ritmul concret de implementare al proiectelor.

Intrucat comunitatile locale si universitatile din Romania au reusit sa constientizeze doar intr-o mica masura importanta racordarii la acest nou trend, am decis sa plasam cea de-a sasea editie a Forumului Inovarii Dunare-Marea Neagra sub semnul acestui imperativ: Necesitatea si Oportunitatea Inovarii Integrale in Bazinul Dunare-Marea Neagra.

Scopul central al organizarii Forumului este de a promova pe larg si a demonstra avantajele cooperarii transnationale la nivelul Regiunii Dunarii, sub egida SUERD, si coaguland mecanismele si metodele cele mai avansate prin crearea „comunitatilor de practici”, internationalizarea clusterelor, renasterea industriala a ramurilor cele mai promitatoare si constituirea unui hub al inovarii integrale la nivelul protagonistilor din sectorul public si privat al Dunarii de Jos si a Litoralului Marii Negre.

La acest eveniment, a confirmat deja participarea noul Coordonator pentru Cooperare si Consolidare Institutionala SUERD, Dl Rudolf SCHICKER, precum si Presedintele Institutului International pentru Inovare Integrala din Landul Baden Wurttemberg, Prof. univ. dr. George TEODORESCU, initiatorul si coordonatorul DAC – Danubius Academic Consortium, in care sunt afiliate universitati si centre de cercetare din sase state membre SUERD, inclusiv CLDR Romania, membra in Consiliul Director DAC.

In prima zi, invitatii si speakerii vor aduce in centrul atentiei diversele noi posibilitati de cooperare intre principalii actori ai procesului de inovare si ai Strategiei Dunarii. Pornind de la DAC, vor fi evocate rezultatele obtinute pana acum pentru regandirea procesului educational in spiritul inovarii integrale / antreprenorial in regiunea Dunarii de Jos, care acuza inca un decalaj important fata de zona din amonte. Vor fi puse bazele unei mai stranse cooperari pe baza impartasirii cunoasterii si a creerii unei comunitati de practici online a stakeholderilor Dunarii de Jos, cu o concentrare speciala pe beneficiarii din Romania, Bulgaria si Serbia.

Ziua a doua este destinata in intregime activitatilor de networking, match-making si a vizitelor de documentare la obiective propuse de institutii sau organizatii membre CLDR si DAC, care isi propun strangerea legaturilor, formarea consortiilor si depunerea unor proiecte majore de succes, inclusiv in cadrul Fondului pentru Investitii Strategice.

Forumul va fi organizat cu sprijinul Comisiei de Afaceri Europene a Senatului Romaniei avand ca Amfitrion pe Dl Senator Octavian MOTOC si ca Invitat de Onoare pe Coordonatorul National SUERD – Ministerul Afacerilor Externe, Dna Ambasador Silvia DAVIDOIU , al Institutului de Studii Populare, al altor autoritati sau institutii motivate sa relanseze procesul industrializarii Romaniei in noul context al specializarilor inteligente si al cooperarii transfrontaliere si transnationale.

Consortiul Organizatoric: Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, Asociatia „Comunitatile Locale Riverane Dunarii” (CLDR), Danubius Academic Consortium (DAC), Academia Romana – Centrul de Biodiversitate, Catedra Internationala Onorifica „Jean Bart” (CIO-SUERD).

Parteneri Media Asociati: Agentia Nationala de Presa AGERPRES, TVH si Opinia Nationala. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, PRwave.ro, 24ph.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economica, ”Buletin Dunarean”.

Comments are closed