CIO-SUERD

Noul site CIO-SUERD! - http://ciosuerd.houseofeurope.ro


Comunicate de Presa

Cenusareasa Fondurilor Europene incalta pantofii de bal

~ lansarea Retelei Nationale pentru Regiunea UE a Dunarii ~

Bucuresti, 26 septembrie 2012

Din acest moment, adoptata acum mai bine de un an, Strategia UE pentru Regiunea Dunarii(SUERD), unde intreg teritoriul Romaniei este in carti pentru a primi finantari europene, inceteaza de a mai fi o Cenusareasa: Comisia Europeana - DG Regio a acceptat sa consacre un intreg Program de Cooperare Transfrontaliera, conceput special pentru proiectele subsumate acestei strategii interne a macro-regiunii noastre comune.

Tocmai de aceea, in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE in Romania, ES Dna Ambasador Kalliopi AVRAAM, in ajunul demararii pregatirii pentru proiectele multi-nationale ce urmeaza a fi avansate spre aprobare, GRUPUL DE ACTIUNE "DUNARE- MAREA NEAGRA" (activat in cadrul Consiliul Consultativ SUERD de pe langa Ministerul Afacerilor Externe), prezidat onorific de o mare personalitate diplomatica internationala din Romania, E.S. Dl Ambasador Liviu BOTA, joi 27 septembrie 2012, la Palatul Parlamentului - Sala de Consiliu a Senatului Romaniei “Constantin Stere”, pun bazele Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor pentru SUERD. Aceasta constructie de sprijin/expertiza dezvoltata de jos in sus de catre societatea civila este plasata sub egida Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul SUERD, inaugurata in iunie acest an, cu sprijinul Academiei Romane si ANCS, drept platforma conceptuala si pragmatica de promovare si inter-comunicare, destinata in mod expres sa dinamizeze intregul proces de conversie a identitatilor si viziunii noastre de dezvoltare, prea tarate de racilele “balcanismului mental” intr-o perspectiva coerenta si inovativa de proiectare, de tip danubian.

Gratie amabilului sprijin oferit de Senatul Romaniei, printre Invitatii si Mentorii de Onoare deja confirmati ai reuniunii se numara, in principal, Ministrul Educatiei, Dna Prof. Ecaterina ANDRONESCU si reprezentantul Academiei Romane, Dl Prof. Alexandru T. BOGDAN. Participa, de asemenea, invitati de marca din Austria, Ungaria si Germania., principale state implicate in dinamica relansarii macro-regiunii dunarene. Peste 100 de delegati din toata tara, reprezentand atat autoritatile locale, cat si mediul de afaceri, academic si ONG vor evalua oportunitatile de implicare in cele cateva mari proiecte fanion sau strategice, deja propuse cu sprijinul direct al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarene si Academiei Romane, precum si al Consiliului Consultativ SUERD. Deja importante institutii educationale s-au alaturat initiativei precum Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Institutul Aspen Romania si Universitatea "Nicolae Titulescu".

Cu acceasi ocazie, in afara unei Sesiuni Nationale de Empowering, Training si Lobby pentru formarea noilor persoane de contact in teritoriu pentru transpunerea strategiei, va functiona o Bursa de Contacte pentru formarea consortiilor si va fi oferit un recital de bossanova al grupului muzical latino "BREEZE", precum si o degustare de vinuri alese ale "Cramei Oprisor".

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru detalii suplimentare si confirmari ale acreditarii de presa poate fi consultat site-ul www.HouseofEurope.ro/SUERD/lansare.html sau direct secretariatul tehnic al Catedrei SUERD prin telefon la 0723.699.857.

Pentru conformitate,
Grupul de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra"
c/o EUROLINK-House of EuropeFormare profesionala pentru Promotori si Experti Strategia UE Regiunea Dunarii (SUERD)

Bucuresti, 16 septembrie 2012

Implementarea Strategiei UE Regiunea Dunarii (SUERD), coordonata de Ministerul Afacerilor Externe, intra intr-o noua etapa de concretizare! Conform ultimei luari de pozitii a Parlamentului European (septembrie 2012), de jos in sus, toti beneficiarii publici sau privati din cele 14 State de la Dunare sunt incurajati sa inceapa pregatirea proiectelor vizate prin formarea de consortii multi-nationale, demararea studiilor de (pre-) fezabilitate, realizarea de lobby european/intern in favoarea domeniilor si temelor prioritare SUERD.

Alaturi de Austria, Romania, mai ales datorita sprijinului de co-finantare, deja oferit landurilor germane Baden Wurttemberg (care a preluat Presedintia Regiunii UE Rhon-Alpi) ca si Bavaria, are nu numai sansa, ci si obligatia sa profite din plin de aces balon de oxigen si sa demareze cele cateva mari proiecte strategice sau prioritare deja prezentate cu ocazia Forumului organizat de Secretariatul General al Consiliului Oraselor si Regiunilor Dunarii si Academia Romana, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii (iunie 2012).

In ciuda unui aparent context politic-electoral defavorabil, oportunitatile financiare si presiunea institutionala si economica europeana configureaza un cadru prielnic si generos, cu conditia unei bune pregatiri prealabile atat a proiectelor, cat mai ales a celor care vor fi implicati in gestionarea, implementarea, evaluarea si fructificarea acestora la scara celor 41 de judete eligibile in cadrul SUERD.

Sub egida Catedrei Internationale Onorifice SUERD, Grupul de Actiune "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD de pe langa MAE, organizeaza - cu sprijinul Comisiei de Politica Externa, in speta sub-Comisia pentru SUERD a Senatului Romaniei, al Presedintelui Camerei Deputatilor si al Presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici - Sesiunea de Empowering, Training si Lobby in vederea sprijinirii efective a procesului de punere impreuna a tuturor resurselor de energie, expertiza si capabilitate logistic-strategica pentru constituirea si animarea Retelei Nationale a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor pentru Implementarea SUERD.

Absolventii Sesiunii de formare / participantii la Reteaua Nationala vor putea activa in structuri precum:

  1. birourile de promovare si proiectare SUERD la nivelul judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor;
  2. administrarea axelor tehnice de implementare, in principal pentru cele trei domenii prioritare gestionate de Romania: infrastructura-navigabilitate; dezvoltarea turismului-patrimoniu cultural; protectia mediului-managementul riscurilor;
  3. departamente specializate de consultanta din sectorul public si din cadrul agentiilor de profil care lucreaza in special in proiecte transfrontaliere si internationale;
  4. departamentele de cooperare internationala din cadrul universitatilor si centrelor de cercetare-dezvoltare.

Knowledge Partners / Parteneri Educationali: ACADEMIA ROMANA prin Prezidiul Academiei si institute de cercetare componente; ASPEN Institute - sucursala Romania; SNSPA - Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative; Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea"; Asociatia pentru Stiinte Alternative din Romania - Alternative Sciences Association. Prezentarile si animarea sesiunii sunt girate de un grup de consultanti si traineri straini si romani, cu o vasta experienta in proiecte si consortii internationale.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Detaliile tehnice, beneficiile participarii si agenda evenimentului pot fi consultate pe site-ul http://www.houseofeurope.ro/SUERD/lansare.html. Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit - primul servit". Termenul-limita pentru inscrieri este data de 20 septembrie 2012.

Pentru conformitate,
EUROLINK-House of EuropeGrupul de Actiune "Dunare-Marea Neagra" lanseaza primul curs axat pe aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD)

Ultimele locuri disponibile cu o reducere de 30%. Inscrie-te acum!

Bucuresti, 12 septembrie 2012

Deschiderea noilor oportunitati deosebite de finantare prin Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) coincide cu o mare nevoie de noi competente si abilitati, in special in randul noilor absolventi, mai ales pentru promovarea si realizarea proiectelor complexe, multinationale avute in vedere. Cum implementarea fondurilor structurale s-a dovedit in mare parte un esec colectiv, acum - in perspectiva noului exercitiu bugetar - exista realmente sansa unei programari mult mai realiste, in functie de nevoile locale si regionale, cat si a unei racordari la proiectele partenerilor dunareni si, in genere, europeni, cu mult mai bogata experienta in domeniul proiectelor cu finantare UE.

Pentru a nu rata sub nicio forma aceasta posibilitate, Grupul de Actiune "Dunare-Marea Neagra" din cadrul Consiliului Consultativ SUERD, de pe langa Ministerul Afacerilor Externe, pilotat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei, lanseaza odata cu noul an universitar primul Curs Online de Medie Durata, de tip post-universitar, destinat formarii corpului national de promotori, experti si consultanti pentru Strategia Dunarii, dar si pentru alte programe de finantare complexa de la Bruxelles, in domeniile inovarii, dezvoltarii durabile si turismului-patrimoniului cultural. Cursurile respective sunt incadrate in cadrul initiativelor si activitatilor Catedrei Internationale Onorifice pentru SUERD, platforma flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean, initiativa prezidata de Ambasador Liviu BOTA, fost Secretar General Adj. ONU, ce se bucura deja de sprijinul unor importante personalitati academice din cadrul Academiei Romane, ANCS si Fundatia Universitara a Marii Negre.

Programul se va desfasoara in perioada septembrie-decembrie 2012, in principal la distanta, prin internet, spre a fi la indemana participantilor din intreaga tara, in parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", membra a Federatiei Europene a Scolilor cu Acces la Diploma Europeana, dar coordonatorii proiectului organizeaza o sesiune demonstrativa, cu caracter introductiv, la Palatul Parlamentului, in zilele de 27 si 28 septembrie 2012. Sesiunea se adreseaza indeosebi responsabililor si managerilor din administratia publica locala sau centrala, cadrelor didactice implicate in proiecte europene, specialistilor in marketing, relatii publice, strangere de fonduri din sectorul privat si ONG. Participantii vor fi cooptati, ulterior, in Reteaua Nationala a Promotorilor si Facilitatorilor SUERD in Romania, urmand ca membrii acesteia sa colaboreze activ la proiectele sprijinite sau activate direct de Grupul de Actiune "Dunare-Marea Neagra", in cadrul celor trei mari domenii prioritare gestionate de Romania: transporturi-navigabilitate; dezvoltarea turismului-patrimoniu cultural; mediu-managementul situatiilor de urgenta.

Amintim ca aceste cursuri au fost initiate si s-au desfasurat continuu din anul 2007, iar in prezent participantii se vor bucura, in cadrul grupei 22, de module suplimentare si actualizate, in concordanta cu prioritatile SUERD, precum si de conditii promotionale reduse si esalonare flexibila pentru toti participantii care se inscriu cel tarziu pana in data de 17 septembrie 2012.

Pentru detalii suplimentare, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina de internet StructuralFunds.ro sau sa contacteze Secretariatul Tehnic la adresele de e-mail: info@structuralfunds.ro; info@houseofeurope.ro, sau la tel./fax: 021.230.49.97.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru conformitate,
EUROLINK-House of EuropeReteaua Nationala pentru Regiunea Dunarii, la start

Deschiderea inscrierilor: Palatul Parlamentului 27-28 septembrie 2012


Bucuresti, 3 septembrie 2012

Dupa Marea Baltica, regiunea Dunarii este a doua zona pentru care Uniunea Europeana a elaborat si aprobat o strategie speciala de finantare, în urma eforturilor Austriei si României, dar în special cu sprijinul celor mai importante landuri germane, Bavaria si Baden-Wurttemberg. Din fericire, toate judetele din România sunt eligibile pentru a primi finantare în viitor, pentru transpunerea în practica a acestui vast program.

Tocmai de aceea, ar fi pacat ca aceasta extraordinara oportunitate sa fie irosita, asa cum s-a întâmplat, în mare parte, cu Fondurile Structurale. Domenii întregi au nevoie de acesti bani europeni, România concentrându-se, în special, pe transporturi - infrastructura; turism - patrimoniu cultural; mediu - managementul situatiilor de urgenta.

Prin constituirea Grupului de Actiunea "Dezvoltare Integrata: Dunare-Marea Neagra", de pe langa Consiliul Consultativ SUERD, creat special în cadrul MAE, au fost puse deja bazele unei complexe platforme de actiune, iar apropiata lansare oficiala a Catedrei Internationale Onorifice SUERD, sub presedintia Excelentei Sale, Ambasador Liviu Bota, creeaza premise favorabile pentru o abordare dinamica si constructiva de-acum înainte.

De aceea, toti liderii, managerii si alti responsabili din sectorul public, mediul de afaceri sunt chemati sa constientizeze importanta acestui moment de rascruce si sa se alature în mod concret initiativei, spre a se bucura de beneficiile participarii la cea dintâi Retea Nationala a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor pentru Implementarea SUERD. Inaugurarea are loc în data de 27 septembrie 2012, la Palatul Parlamentului, în prezenta reprezentantilor celor mai importante institutii care sprijina, direct sau indirect, renasterea regiunii dunarene si implicarea României în acest santier de proiecte.

Pentru detalii complete si informatii, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina oficiala http://www.houseofeurope.ro/SUERD/lansare.html.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru conformitate, EUROLINK- Casa Europei


Buletin Informativ - EUROLINK-Casa Europei

Septembrie 2012Parteneri Media