Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii (ed. a-IX-a)

Prin traditie, Statele Membre care detin Presedintia Uniunii Europene organizeaza in fiecare an Ziua Europeana a Concurentei. Avand ca model aceasta buna practica europeana, Fundatia EUROLINK-Casa Europei, sub egida Platformei CEFTAC a initiat, inca din anul 2005, organizarea "Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania".

Evenimentul s-a desfasurat in data de 28 noiembrie 2013, in doua parti distincte: Conferinta de Transfer Bune Practici (orele 09.30-14.30), cu amabilul sprijin si la sediul Universitatii Europei de Sud-Est Lumina si Ceremonia de Gala (orele 18.30-23.00), cu amabilul sprijin si la sediul Institutului Bancar Roman.

Scopul central al Conferintei de Transfer Bune Practici a fost armonizarea unei pozitii comune a participantilor privind adoptarea unui set de criterii comune privind bancabilizarea proiectelor de investitii, unificarea criteriilor de pre-selectare a acestora inca din etapa studiului de fezabilitate si cooptarea institutiilor financiar-bancare in consortiile multi-nationale pentru accesarea fondurilor UE.

Aceasta pozitie a fost prezentata la Viena, cu ocazia fondarii Platformei Urbane Regiunea Dunarii (9-10 decembrie 2013), initiativa a Asociatiei Oraselor din Austria in colaborare cu Coordonatorul Ariei Prioritare privind Capacitatea Institutionala si Cooperarea SUERD.

Organizat de la inceput sub forma unui Salon Anual de Solutii Practice si Transfer de Know-How pentru Inovare, evenimentul continua sa exploreze oportunitatile de parteneriat si de relansare, asezand face-to-face, oameni de afaceri, manageri, cercetatori inovativi, experti guvernamentali, diplomati si studenti.

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania!

Unicul eveniment anual dedicat relatiei Concurenta - Competitivitate - Inovare

Parteneri Institutionali ai Platformei CEFTAC

Platforma CEFTAC este un proiect fondat in anul 2004, cu sprijinul Programului PHARE al Comisiei Europene, in parteneriat cu Consiliul Concurentei din Romania si Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Parteneri Institutionali ai evenimentului

IBR Universitatea Lumina

Parteneri Permanenti:

Centrul de Biodiversitate UPLR FNTM ACRAFE Alternative Sciences Association CINAQ

Sponsori Tehnici

CESIRO Sighisoara logo Phaeton Gala. PR & Lobby Consulting Ethic Wine Uni-Market

Parteneri Media Asociati:

Agerpres logo TVH logo ZiarulAlb.ro logo