Consultare națională privind inițiativele în cadrul Președinției Strategiei Dunării

CLDR Romania

~ Seria de Conferințe ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT” ~

În pregătirea preluării de către România a Președinției Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD), cu ocazia Forumului Anual al Dunării de la Sofia (octombrie 2018), Asociația ”Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR), membră CoDCR și Fundația EUROLINK-Casa Europei, membră EUNET au luat inițiativa organizării unei serii de Conferințe Regionale sub genericul ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT”. Acestea se vor desfășura în următoarele centre urbane: Cluj Napoca (7 septembrie 2018), Timișoara (10 septembrie 2018), Craiova (12 septembrie 2018), Iași (18 septembrie 2018), Galați (19 septembrie 2018), Brăila (20 septembrie 2018), Constanța (24 septembrie 2018) și Tulcea (25 septembrie 2018). În luna octombrie 2018, la București, va avea loc conferința de evaluare finală a campaniei naționale de promovare a SUERD și a Președinției României.

Menționăm că aceste evenimente vor fi organizate cu amabilul sprijin și în prezența reprezentantului Coordonatorului Național al Strategiei Dunării – Ministrul Delegat pentru Afaceri Europene, Dr. Victor NEGRESCU, precum și grație contribuției E.S. Ambasadorului Special al Regiunii Dunării, Dr. Bogdan DUMITRACHE.

Întrucât România a pus în centrul atenției, pentru anul care urmează, INOVAREA, prin clustere și hub-uri, precum și în sensul popularizării noii Hotărâri de Guvern nr. 462/2018, din care rezultă o nouă structurare administrativă pentru gestionarea procesului implementării SUERD, aplicabilă în toate cele 41 de județe, ca și în Capitala României, organizatorii lansează invitația tuturor deținătorilor de interese și altor entități co-interesate în domeniu să se implice și să transmită propunerile și sugestiile lor cu privire la acțiunile pe care, alături de CLDR și partenerii săi, doresc să le inițieze în cursul Președinției române.

La aceste reuniuni, sunt invitați să participe reprezentanții conducerii Forumului Național SUERD, ai Biroului Coordonatorului Național al Strategiei din cadrul MAE, Ministerul Culturii și Identității Naționale, din alte ministere de resort implicate în organizarea Președinției române, ai Președinției României, BNR, Academiei Române, ai Comisiei Europene și ai corpului diplomatic acreditat în țara noastră, precum și ai altor entități publice și private implicate în transpunerea SUERD în România.

Participarea este posibilă în baza invitației din partea organizatorilor, în limita locurilor rămase disponibile, precum și în baza exprimării opțiunii pentru o anumită locație. Pentru detalii suplimentare, cei interesați pot contacta Secretariatul Consorțiului Organizatoric la e-mail asociatiacldr@gmail.com sau info@houseofeurope.ro .

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, Finantare.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, SmartFinancial.ro, BrandInfo.ro, Tomisul Cultural, CalendarEvenimente.ro, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,
Secretariatul Consorțiului Organizatoric

avatar

About

Secretary

View all posts by