Confluente strategice intre Marea Neagra si Dunare:
poarta catre noi oportunitati de investitii inovative

Ziua Maritima Europeana in Romania - 2012

Cu ocazia celebrarii celei de-a doua editii a Zilei Maritime Europene in Romania, sub auspiciile Comisiei Europene, Reteaua Regionala pentru Inovare Economica si Sociala in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii va organiza la Palatul Parlamentului, in data de 17 mai 2012, unicul eveniment la nivel regional de Informare, Networking si Facilitare a finantarilor UE in domeniul inovarii economice si sociale.

Structura reuniunii cuprinde o sesiune de informare, consiliere si networking, destinata sa recomande solutii integrate de tip Social Media si de Knowledge Management (KM) pentru mai buna promovare si accesare a noilor programe de finantare, prin implementarea SUERD (Strategia UE pentru Regiunea Dunarii) si a Sinergiei Marii Negre. Invitati speciali de la Bruxelles, precum si din alte institutii financiare internationale vor face prezentari practice si vor dezbate studii de caz, inclusiv asupra cum trebuie facut lobby-ul institutional adecvat pentru deblocarea fondurilor UE.

In partea a doua a Forumului, reprezentantii principalelor institutii implicate din UE si din Romania vor prezenta instrumentele si oportunitatile actuale de finantare pentru proiectele complexe, dar si pentru sectorul IMM in zona vizata. In paralel, la standurile din incinta, vor fi prezentate proiecte actuale in derulare - ca exemple de bune practici -, va fi organizata o Bursa de Contacte pentru stabilirea a noi parteneriate de lucru si, in final, vor fi decernate Trofeele “Black Sea - Danubian Social & Economic Innovator”. Invitatii la eveniment vor avea posibilitatea, in ziua de 18 mai 2012, sa participe la o vizita de studii si o dezbatere cu principalii operatori economici si reprezentanti ai autoritatilor din Constanta.

Consortiul Organizatoric:

Coordonator:

EUROLINK-Casa Europei logo

Fundatia EUROLINK-Casa Europei
- organizatie nonguvernamentala infiintata in martie 1997. Fundatia activeaza ca o organizatie independenta si non-partizana in domeniul informarii si formarii europene, menita sa aprofundeze si sa promoveze Ideea Europeana si aspiratiile unei Europe Unite.

sub egida:

Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii

Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii
- fondata in 2011, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Comisiei Europene (DG MARE) si OCEMN.


cu sprijinul:

Biroului Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - Ministerul Afacerilor Externe din Romania

si cu amabila contributie a urmatoarelor institutii:


Pentru mai multe informatii asupra Pachetelor de Beneficii si a conditiilor de inscriere, puteti contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau consulta documentul de mai jos.