Sub Patronajul de Onoare al E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA

Reteaua Regionala pentru Inovare Sociala si Economica
in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii


Introducere

In contextul organizarii editiei I a Salonului Regional "Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii" a fost constituita si lansata public Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii.

Prin parteneriatul institutional realizat cu Biroul Coordonatorului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum si in baza sprijinului oferit de Presedintia OCEMN, noua Retea Regionala pentru Inovare Sociala si Economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii este destinata sa devina PRIMUL INTEGRATOR de INITIATIVE si PROIECTE PUBLIC-PRIVATE din aceasta zona de confluenta geo-economica.

Sub Presedintia de Onoare a E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA, Reteaua Regionala va participa activ la componenta consultativa pentru implementarea celor doua Strategii UE prin activitati specifice de relatii internationale si lobby institutional.

Noutati:

SCRISOARE DESCHISA - APEL OFICIAL
privind sprijinul societatii civile / mediului de afaceri pentru imbunatatirea radicala a absorbtiei fondurilor europene in Romania
Mai multe informatii


Stagii de practica la Centrul Regional de Excelenta pentru Inovare in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii

Ne face placere sa anuntam tinerii exceptionali, implicati in miscarea de cercetare-inovare sau ONG din Romania, cu abilitati deosebite de comunicare si relatii publice (PR), ca primim si selectam expresii de interes din partea celor interesati sa faca stagii de tip internship in cadrul Centrului Regional pentru Inovare in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii.
Mai multe informatii


Evenimente anterioare:

Podul de la Cernavoda    Masa Rotunda - 14 martie 2012

Masa Rotunda - Stakeholders Business Event:
“Finantarea europeana a infrastructurii de transport din Romania. Provocari, dificultati si perspective de competitivitate economica” a fost organizata la Palatul Parlamentului - sediul Senatului Romaniei - Sala "Avram Iancu", in data de 14 martie 2012, in cadrul seriei "SCOALA BANILOR EUROPENI": serie speciala de Mese Rotunde si reuniuni ale stake-holderilor relevanti, prin care sa fie sprijinite - de catre mediul de consultanta, cel de business si organizatiile societatii civile - noile eforturi intreprinse de autoritati pentru fluentizarea si cresterea eficientei procesului de gestionare a programelor din fonduri UE, precum si a proiectelor initiate/ implementate in cadrul acestora.

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania - Centrul ArCuB, 24 noiembrie 2011    Ziua Europeana a Concurentei, 2011

Salon Anual de Solutii Practice si Transfer de Know-How in domeniile Concurenta - Competitivitate - Inovare. Editia din acest an s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintiei Uniunii Europene, cu amabilul sprijin al Ambasadei Polone, la sediul si in parteneriat cu Centrul Cultural ArCuB al Primariei Municipiului Bucuresti, in data de 24 noiembrie 2012, sub genericul: "Globalizare, Criza sau relansare prin INOVARE? Noi Oportunitati in Regiunea Dunarii - Bazinul Marii Negre".

FuturICT - Knowledge Accelerator    FuturICT, 26 august 2011

La sediul Clubului Oamenilor de Stiinta al Academiei Romane, in prezenta directorului coordonator al Flagship-ului FuturICT Knowledge Accelerator, Prof Dr Steven BISHOP (University College London), din partea DG Enterprise a Comisiei Europene, a avut loc evenimentul de lansare al Centrului Regional de Excelenta pentru Inovare in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii, cu sediul in Capitala Romaniei si coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei. Reuniunea a inclus un workshop exploratoriu si o masa rotunda in vederea coalizarii energiilor centrelor regionale de cercetare/inovare in domenii diverse, inter-disciplinare si publicitarea proiectelor propuse spre finantare din partea consortiilor interesate.

Delta Expo     Invitatie - Business Workshop, 23 iunie 2011.

Primul Business Workshop organizat de Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii se va desfasura sub genericul "Black Sea - Danube Regional Network for Innovation - integrator national de proiecte cu finantare europeana", in data de joi, 23 iunie 2011, la Centrul de Presa al ROMEXPO, in cadrul Targului International DUNARE & DELTA 2011, eveniment aflat sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.