Finantarea proiectelor de investitii inovative SMART in Regiunea de Vest prin implementarea Strategiei Dunarii

SMART

Finantarea proiectelor de investitii inovative SMART

in Regiunea de Vest prin implementarea Strategiei Dunarii

~ Sesiune Practica de Informare si Training – Timisoara, 23 martie 2015 ~

 

Recenta lansare a Programului de finantare transnational “Dunarea”, precum si apropiata deschidere a apelurilor pentru programele de cooperare transfrontaliera – CBC, in care se pot finanta cu predilectie proiecte cu impact la nivel dunarean extins, deschid atat pentru mediul de business, cat si pentru cel public sau academic perspective incurajatoare pe tot teritoriul Romaniei, cu aplicabilitate la cele 41 de judete. Simplificarea regulilor si urgenta iesirii din perioada de criza obliga la o disciplinare si o coordonare mult mai riguroasa, precum si la o utilizare rationala a tuturor resurselor umane si economice ce pot fi puse la lucru, in baza consultarii structurate cu coordonatorii ariilor prioritare principale SUERD: Turism-Patrimoniu Cultural, Mediu-Combaterea Schimbarilor Climatice, Conectivitate- Infrastructura, Cooperare si Consolidare Internationala, Social-Romi.

De aceea, in acest context, “Comunitatile Locale Riverane Dunarii” – CLDR Romania, prima asociatie nationala, care asigura la nivel european o reprezentare si un lobby efectiv pe langa decidentii de la Viena (Platforma Urbana) si Bruxelles (Punctul de Contact al Strategiei coordonat de Guvernul landului Baden Wurttemberg), mai ales, si-a desemnat experti pentru cele 4 Grupuri de Lucru ale Strategiei Dunarii – ARGE (Viena), decise de Consiliul Oraselor si Regiunilor Dunarii si-a format, la nivel national, in oglinda propriile sale Grupuri de Lucru pe domeniile: Economie, turism si transporturi; Cultura, stiinta si educatie; Dezvoltare durabila, energie si mediu; Societate civila, politici sociale, femei si tineret.

Astfel, continuand Campania Nationala CLDR de selectare a consultantilor, specialistilor si expertilor, inaugurata in parteneriat cu Academia Romana, Catedra Internationala Onorifica “Jean BART”, in parteneriat cu Centrul de Biodiversitate al Academiei Romane, anunta organizarea unei noi Sesiuni de Informare si Training SUERD, intitulata: “Noutatile sistemului de finantare a proiectelor de investitii inovative SMART in Regiunea de Vest prin implementarea Strategiei Dunarii”, cu amabilul sprijin si la sediul Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Timisoara din Calea Sever Bocu nr 49 (sediul Politiei de Frontiera Timis), in data de luni, 23 martie 2015, incepand cu orele orele 14.00.

Invitati de onoare: din partea Consiliului Judetean Timis, Dl Vicepresedinte Marian Constantin VASILE; din partea Primariei Timisoara, Dna Arh. Aura JUNIE; din partea Universitatii de Vest din Timisoara, Dl Prorector Viorel NEGRU; din partea Universitatii Politehnice Timisoara, Dl Decan Horia CIOCARLIE; din partea CRFCAPL Timisoara, Dl Director Alexandru AVRAM; din partea Asociatiei PartNET, Dl Vicepresedinte Dorel BONDILA; din partea ADETIM, Dna Lucia PATRUICA. Moderator/trainer: Coordonatorul General CIO-SUERD, Dl Sever AVRAM.

Scopul principal al sesiunii consta in acomodarea participantilor atat cu particularitatile noului Cadru Financiar UE 2014-2020, precum si cu pasii concreti care pot conduce la castigarea de proiecte cu ecou si impact real dunarean in mai multe trepte: prin Fonduri Structurale; programe transfrontaliere; programe transnationale la nivel macroregional. Totodata, cursantii se vor familiariza si cu oferta principalelor organizatii si institutii financiar-bancare (precum Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, Fondul European de Investitii) care sprijina implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii si cu criteriile / indicatorii vizati pentru a se realiza asa-numita “valoare adaugata dunareana” a proiectelor.

Pentru confirmarea participarii, cei interesati sunt rugati sa completeze Formularul de Inscriere de pe pagina www.HouseofEurope.ro. Inscrierile se fac in limita celor 20 de locuri disponibile, in baza principiului „Primul venit – primul servit”, pana cel tarziu in data de 19 martie 2015.

Pentru conformitate,

EUROLINK-Casa Europei/CIO-SUERD

avatar

About

Secretary

View all posts by