Specializare în prevenirea corupției în mediul privat și în relație cu autoritățile centrale

Sesiune de Training, București – Casa Academiei Române – 25 mai 2017

În toate Statele Membre ale Uniunii Europene, problematica prevenirii și combaterii corupției a devenit nu numai o chestiune prioritară din unghiul de vedere al Comisiei Europene, ci a generat în plan profesional o serie de competențe și abilități pe care practicienii din domeniul justiției – în special avocații și consultanții juridici – trebuie să le dobândească pentru a putea ulterior oferi expertiza necesară în domeniul în care activează. Principalele probleme la care experții în anti-corupție li se cere să răspundă în mod teoretic și practic sunt legate de: due diligence (servicii de evaluare a riscurilor investițiilor), in-house counsel (consiliere internă), slush funds (fonduri de proveniență obscură), mita în tranzacțiile internaționale, etc.

De aceea, Sesiunea de Conștientizare și Formare, organizată de EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română prin Institutul de Cercetări Juridice, oferă posibilitatea unei prime introduceri prin ateliere de lucru, studii de caz și exerciții practice, destinate în special masteranzilor și tinerilor absolvenți în domeniul juridic care își doresc o carieră profesională în domeniul anti-corupție, fie în departamentele specializate ale organizațiilor europene și internaționale, fie în societățile de avocatură specializate sau în departamentele de consultanță care derulează tranzacții internaționale.

Lectorii și Trainerii Sesiunii sunt:
Nelu CIOBANU – Procuror/Formator – Institutul Național al Magistraturii
Cristina GUSETH – Director Executiv Freedom House
Adrian BABOI-STROE – fost Secretar de Stat – Ministerul Justiției / Membru Onorific Transparency International
Cristian DUCU – Centrul de Cercetări Avansate în Management și Etică Aplicată
Amfitrion: Prof. univ.dr. Av. Mircea DUŢU – Directorul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu”
Moderator: Sever AVRAM, Președinte Executiv – EUROLINK-Casa Europei

Participanții vor fi implicați în mod direct în colectarea și finalizarea unor propuneri privind crearea Platformei Ombudsmanului Național Anticorupție și a unei Coaliții extinse privind prevenirea și combaterea corupției și aderarea României la Convenția Internațională Anti-Mită.

Sesiunea se soldează cu Certificat de Participare eliberat în co-tutelă de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) și Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române. Astfel, Sesiunea de Training va fi o primă etapă pentru specializarea referitoare la tehnici de prevenire și combatere a corupției în mediul de afaceri și în relația cu autoritățile centrale specializate în domeniul economiei și atragerii investițiilor străine.

În cadrul aceluiași proiect, în data de 26 mai 2017, se oferă posibilitatea participării și la Conferința Europeană Îmbunătățirea politicilor și practicilor anti-corupție prin participarea activă a societății civile”, organizată la sediul Senatului României.

Înscrierile se fac conform principiului “Primul venit-primul servit”, în limita celor maxim 10 locuri rămase disponibile, până cel târziu în data de 4 mai 2017. Detalii suplimentare pot fi consultate pe siteul www.houseofeurope.ro/Anti-Corruption sau solicitate Secretariatului Tehnic prin e-mail: info@houseofeurope.ro ori telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, TVH, Opinia Națională.

Parteneri Media: Ziarul BURSA, Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, 24PHarte.ro, CIFN.info, SmartFinancial.ro, PRwave.ro, BrandInfo.ro, “Buletin Dunărean”.

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei
București, 21 aprilie 2017

avatar

About

Secretary

View all posts by