Anatomia unei “veselii a demolarii”

Lectiile de anatomie se faceau, de obicei, mai din Renastere incoace, pe cadavre. Pe atunci, erau complet furtive si oculte…

Si acum, la atata amar de vreme distanta, tot pe un cadavru facem peroratiile pedagogice asupra detaliilor anatomice de dinaintea noastra. Acum, obiectul disectiei este chiar cadavrul unei intregi societati, a unei democratii/democraturi (?), chiar firave, dar deja secerate la pamant. Sa profitam sa-i  disecam macar “veselia demolarii”, cata ar fi sa fie, cum ne recomanda Presedintele. Daca atata a mai ramas, sa ne resemnam cu ceea ce avem de disecat, pe masa de operatie, pur si simplu.

Alternativa care ar fi la acesta putrefactie disecata? Care sunt marile rezervoare de rationalitate discursiva la care sa ni se stramute gandul atat de voios?

Am plonjat, orbecaind, demult, intr-un delir al invrajbirilor mocnite… ce ar mai fi de pus in loc oare?!? Din paranoia si incomunicarea generalizate de pana acum, cat de rau am mai putea aluneca? Traim deja de o buna bucata de timp nu doar sub presiunea unei paranoia a discursului public, ci si intr-o inchidere in ferocea carapace a rapacitatilor noastre. Chiar de ar fi sa alunecam spre non-guvernare, o perioada poate fi mai rea decat debandada instalata in hatisurile birocratice la care le am lucrat cu atata osardie?

Mai bine non – guvernare decat sa acceptam mai departe simulacrul de guvernabilitate din multe ministere ale noastre…. Daca miza e sa demolam stagnarea in care am impietrit in ultima vreme, sa inceapa sincer mai repede veselia demolarii. Cu bisturiile in mana, lectia de anatomie poate incepe, inainte mars!

 

 

 

 

 

 

 

 

avatar

About

Profesional, am o dubla formare: ca filolog, in limbi si literaturi romanice, cu expertiza in critica literara si de arta; ca si consultant si trainer, am urmat o formare indelungata si complexa, pe filiera studiilor europene in domeniul institutiilor UE, resurselor umane, Public Relations si Lobby, in diverse universitati/centre de educatie din Europa: Bucuresti, Praga, Varsovia, Aosta (Italia), Budapesta, Berlin. In acest sens, sunt autorul a sute de articole de analiza politica, eseuri in variate domenii, cronici de arta, scenarii de film, piese de teatru, studii de cercetare, ghiduri practice, manifeste si apeluri publice. In practica, am exercitat diverse profesii, precum profesor, jurnalist de politica externa, corespondent Radio Europa Libera, coordonator de proiecte europene, trainer, analist si consultant de afaceri publice pentru Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, parlamentari romani, moderator evenimente publice etc. Ca pasiuni in timpul liber, ca “bon viveur” si “bon conaisseur”, am aprofundat, in ultimii 20 de ani, studiul terapiilor si remediilor alternative/naturiste, degustarea berilor belgiene, a vinurilor nobile, explorarea peisajelor insolite, muzica anilor ’50 si ’60, arta conversatiei. In etapa prezenta, in urma numeroaselor experiente de succes in animarea unor mari reuniuni/evenimente, imi propun sa dezvolt mult mai intens dimensiunea de “consilier existential” si de “coacher”, ca si pe aceea de mediator spiritual, cu o atentie sporita pentru influentarea schimbarii mentalitatilor si consolidarea unui leadership autentic in aceasta parte integranta a Europei.

View all posts by